Tippek, hogy ne remegő gyomorral kezdj az új munkahelyeden

Sándor Alexandra
Írta: ,

Végre új helyen, vagy akár új szerepben próbálhatod ki magad a munkaerőpiacon – ez fantasztikus! De mivel mindannyian voltunk már „új lányok”, tudjuk, hogy rengeteg szorongás, félelem és kétely merülhet fel az első napokon…

Kelj fel korábban!

Ugye, milyen idegesítő, amikor a munkaidő kezdete előtt öt perccel szembesülsz vele, hogy még legalább negyedórányi út áll előtted?

Kerültél már dugóba, késtél már le buszt vagy vonatot reggel? Vagy egyszerűen a munkahelyed környékén lakva alakul mindig úgy, hogy elszöszölöd valamivel az értékes időt, és a végén rohannod kell?


Megvalósulhat! A makulátlan siker 5 egyszerű titka


A kezdeti stressz sajnos az egész napodat alááshatja, tehát mindenképpen érdemes biztosra menned az első napokban. Adj magadnak lehetőséget a terep felmérésére és a közlekedési lehetőségek feltérképezésére!

A világért sem tanácsoljuk, hogy már egy órával hamarabb odabent kuksolj, de egy húsz perccel korábbi ébresztő azért indokolt lenne.

Teremts otthonos környezetet!

Bár családi fotók arzenáljával és plüssfigurákkal felvonulni nem biztos, hogy jó ötlet így kezdetben, a többiek dekorációjának szemügyre vételével igenis hozzájárulhatsz a saját munkakörnyezeted otthonosabbá tételéhez.

Mindegy, hogy saját iroda, sarok, fülke vagy csak egy fél asztal jutott – a legfontosabb, hogy legyen a látóteredben pár személyes tárgy, amit megenged a belső etikett.

A szépséges írószerek ilyenkor nagyon sokat jelentenek! Ne feledkezz meg a virtuális otthonosság érzetéről sem, amire a saját céges e-mail aláírásának beállításával, illetve a hangposta-szöveg rögzítésével tehetsz szert.