4 szuperkínos konferenciahívás, ami sosem történik meg, ha nincs a home office

Zabolai Margit
Írta: ,

Nem véletlen, hogy a legtöbben élesen igyekszünk elválasztani a munkát a magánélettől, de az utóbbi idők arra kényszerítettek bennünket, hogy beengedjük a kollégáink szemét és fülét az életterünkbe. A konferenciahívásokat sokan gyűlölik, érthető is, hogy miért, de lássuk be: ha ezek nincsenek, az alábbi sztorik sem születnek meg, amiken, amíg csak olvasói, és nem elszenvedői vagyunk a dolgoknak, nagyon jókat tudunk derülni.

Tárgyalásról a balesetire

Az ember azt gondolná, ha a videót nem indítja el, és csak a hangot közvetítik, akkor biztonságos az otthoni terep, de ez sincs mindig így.

„Emlékszem egy ügyfélre, aki a kádból telefonált. Hallani lehetett a fröcskölést és a vízcsapot is. Később rájöhetett, hogy én is hallom, zavarba jött és a telefont a vízbe ejtette. Blugy, blugy, blugy. Kiugrott a kádból, elszaladt egy másik telefonért, megcsúszott és leesett a lépcsőn”

– meséli Neil Henderson, a Zürich Insurance munkatársa.

Ismerd meg a feleségem!

Vannak, akik szerint a videóhívásoknak megvan az az előnye, hogy látunk valamit a munkatársaink privát életéből, és az apró nüanszok segítenek emlékeztetni minket arra, hogy ők is csak emberek, családdal, magánélettel, mert az üzleti életben hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről. Viszont vannak, akik kicsit többet osztanak meg a magánéletükből a kollégáikkal, mint amennyit szerettek volna.

„Profi tipp: Ha te is meg a férjed is otthonról dolgoztok, győződj meg róla, hogy nincs éppen egy négy fős videóhívásban a főnökével, mielőtt keresztülszaladsz meztelenül a szobán, hogy kivegyél magadnak egy törülközőt a szekrényből”

– írta Christina Kerby a Twitteren.

AllaSerebrina/depositphotos.com

Elmosódó határok

Ha mindenki egy fedél alatt tartózkodik, nehéz meghatározni, hogy mikor van itt a munka és mikor a magánélet ideje. Az ember még saját magát is nehezen veszi rá, hogy elválassza a kettőt, és akkor még a család többi tagjával is el kellene fogadtatni az időbeosztást.

„Az online tanítás legelső napján a tanárom kérdezett tőlem valamit, úgyhogy kivettem a némítást, és abban a pillanatban az anyukám felkiabált, hogy „Kelsey, vonszolt le magadat, kész a vacsora és éhen pusztulok!”, úgyhogy ja, azt hiszem, remek félév elébe nézünk.”

– írta K Jack a Twitteren.

Akiket elszakított a karantén

Sokaknak hiányzik a megszokott életük, és egy jó munkahelyen biztos, hogy még a kollégák is hiányolják egymást. Néhányan talán jobban is, mint gondolnád.

„Az irodánkban dolgozik két idősebb kolléga, akiknek okozott némi gondot az átállás, de úgy tűnt, némi segítséggel kitapasztalták, hogyan tudnak csatlakozni a konferenciahívásokhoz. Valami azonban még sem lehetett teljesen tiszta nekik, mert az egyik megbeszélés végén valami miatt azt gondolták, hogy csak ketten maradtak a beszélgetésben, így az egész irodai csapat végighallgatta, hogy mennyire hiányoznak egymásnak – mindketten házasok, de mint megtudtuk, évek óta viszonyuk van egymással! Annyira ledöbbentem, hogy hirtelen azt sem tudtam, mit csináljak – csak gyorsan lépjek ki a beszélgetésből, vagy szóljak nekik, hogy halljuk őket? Mire eldönthettem volna, témát váltottak, és elkezdtek mindenkit kibeszélni a kollégák közül. Gyorsan kiléptem, nem tudom, hogy a többiek mit csináltak, de minden esetre a holnapi meeting kínosnak ígérkezik”

– meséli egy névtelen irodai dolgozó.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba