Mindennapi rossz szokások, amelyek miatt nem jutunk 1-ről a 2-re

Bodnár Alexa
Írta: ,

Úgy érzed, mostanában egyre nehezebben mennek a dolgok, és nem vagy elég produktív a munkahelyeden? Érdemes utánajárnod, mi lehet ennek a hátterében, mert néhány változtatással újra visszaszerezheted a lendületedet. Az alábbi produktivitás-gyilkos szokásokat például érdemes mihamarabb kiiktatnod az életedből.

A jó és kielégítő mennyiségű alvás az alapja annak, hogy legyen elég energiánk a mindennapokban.

Ehhez érdemes például hétvégén vagy a szabadnapokon megfigyelned, mennyi alvást igényel a szervezeted, ha ébresztőóra nélkül rábízod magad a saját belső órádra.

A 7-8 óra alvás igenis szükséges ahhoz, hogy kipihent legyél, és tudd hozni a megfelelő formádat a mindennapokban. A hétközben kimaradt alvásidőt ne a hétvégén akard pótolni, szokj inkább hozzá ahhoz, hogy időben lefekszel.

Ha pedig éjszaka ébredsz fel, és nem tudsz visszaaludni huzamosabb ideig, akkor érdemes kivizsgáltatnod, hogy nem alvászavar áll-e a háttérben.

Ha nálad is létező probléma, hogy a teendőket folyamatosan pakolgatod át egyik napról a másikra, akkor ezen a fronton is jobb, ha stratégiát váltasz. A teendőid listája valószínűleg azért nem fogy el soha, mert túl sokat vársz el magadtól.

Először is vizsgáld felül reálisan, hogy tényleg elég-e a munkaidőd arra, hogy mindent elvégezz. Ha nem, akkor lehet, hogy a feletteseddel is érdemes elbeszélgetned arról, hogy kicsit sok nyomás van rajtad.

Ha a szervezettséggel van inkább a problémád, akkor úgy érdemes racionalizálnod a teendőidet, hogy a minden nap ismétlődő feladataidat letudod a nap elején, így ha jön egy ad-hoc intéznivaló, akkor sem kell kétségbe esned, hogy nem lesz rá időd. A legjobb, ha a nap végén igyekszel fenntartani egy órát arra, hogy az apróbb dolgokkal is tudj haladni egy kicsit, így hétvégére ki tudod üríteni a listádat.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató