A sikeres emberek egyetlen apró trükkje, amit már ma is elkezdhetsz alkalmazni

Téklesz Rita
Írta: ,

A sikernek sok összetevője van, de egy biztos – a legtöbb az adott egyénen múlik, nem pedig a körülményeken. Biztos recept persze nincs, de azért elleshetsz néhány trükköt azoktól, akik már feljutottak a csúcsra. Néha egészen apró dolgok is hozzásegíthetnek a céljaidhoz. A sikeres emberek egyik ilyen szokása például rémegyszerű: folyamatosan jegyzetelnek!

Miért jegyzetelj? Kép forrása: bnenin/Depositphotos

Mindenekelőtt egy kis inspirációként álljon itt néhány híres jegyzetelő neve: Bill Gates, Thomas Edison, J.K. Rowling, George Lucas, Picasso – az ő példájukból érdemes meríteni, nemde? A jegyzetelésnek egyébként rengeteg jótékony hatása van:

1. Segít rávilágítani a kulcspontokra.

2. Megőrzi az ötleteidet.

3. Mentesíti az elméd a túlterheltség alól.

4. Javítja a koncentrációd.

5. Elősegíti a fontos infók jobb rögzülését az elmédben.

Rengeteg applikáció van már, amelyekbe lehet jegyzetelni, azonban a tollal/ceruzával, füzetbe történő írás sokkal hatásosabb, egyrészt mert így jobban rögzülnek benned az infók, másrészt a mai digitális világban stimulálja azokat az agyi területeket, amelyek a kézírás eltűnésével szunnyadó állapotba kerültek. De lássuk, hogyan teheted mindennapi szokásoddá!

Ez elsőre felesleges külsőségnek tűnhet, mégis ahhoz, hogy szokássá tedd a jegyzetelést, fontos tényező.

Válassz olyan notebookot, ami tényleg tetszik, és szívesen előveszed bárhol – máskülönben, ha csak egy uncsi kockásfüzet, az sokkal nagyobb valószínűséggel marad a táskádban érintetlenül.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!