5+1 munkahelyi viselkedési forma, amivel magad alatt vágod a fát

Marcali Nóra
Írta: ,
5+1 munkahelyi viselkedési forma, amivel magad alatt vágod a fát

Mindegy, hogy tíz éve, vagy épp csak tíz hete dolgozol egy munkahelyen, egy biztos, mindenképpen kialakulnak majd ilyen-olyan szokásaid. Ez teljesen természetes, hiszen az életed jelentős részét töltöd ott, körülvéve számtalan emberrel, akiket nem válogathatsz meg, mint a barátaidat, egyszerűen együtt kell létezned velük. Sokan észre sem veszik, hogy belecsúsznak bizonyos szerepekbe, amelyek nem biztos, hogy jót tesznek a karrierjüknek és a személyiségüknek. Íme, néhány viselkedés, amit kerülj el a munkahelyeden!

Ha valami nem tetszik, annak mindig hangot is adsz, ráadásul jó hangosan, hogy mindenki tudja, hogy elégedetlen vagy?

Ha semmi mást nem hallanak tőled, csak mérgelődést, elégedetlenkedést és árad belőled a negatív kisugárzás, azzal nem csak magadat, de mindenki mást is lehúzol.

Próbáld megkeresni a pozitív dolgokat is a munkahelyeden, ha pedig nem találsz, akkor itt az ideje váltani.

Igen, mindenhol vannak munkahelyi pletykák, ez az élet és az emberi természet velejárója, azt azonban eldöntheted, hogy milyen formában veszel részt bennük.

Ha egyszerűen csak meghallgatod őket, akkor azt hiszem, hogy senki sem vetheti a szemedre, hogy kavarsz, ha azonban beleállsz egy-egy témába és te leszel maga a pletykafészek, azzal hamar elmarhatod magad mellől a közvetlen kollégáidat.

Inkább tartsd távol magad a rosszindulatú, pletykás munkatársaidtól!

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!