Ritkán hallott karriertanácsok, amiket érdemes megfogadnod

Nagy Niki
Írta: ,
Ritkán hallott karriertanácsok, amiket érdemes megfogadnod

Kép forrása: aninesworld.files.wordpress.com

Legyél szorgalmas, kezdd az aljáról, állj ki magadért, mutasd meg, milyen kitartó vagy – ezeket a tanácsokat már mindenki hallotta, és jellemzően meg is fogadja, ha jó munkát akar magának. De ezek mellett nem halljuk meg azokat a tippeket, amik ugyanilyen fontosak, ha túl akarsz élni, és még fényes karriert is szeretnél befutni a saját területeden belül.

Ne terheld túl magad! Kép forrása: www.stocksy.com

Persze, mindannyian ezt akarjuk hallani, nem igaz? Azt olvastam, hogy nem szabad túlterhelnem magam, úgyhogy ma nem is dolgozom semmit, csinálják a többiek! Nem pont így néz ki a megfelelő felosztás – ez a tanács azokra vonatkozik, akik a „legyél szorgalmas” részét tényleg komolyan veszik a munkának, és képtelenek leállni, még akkor is, ha érzik, hogy kéne.

Nem  jönnek rá, hogy a túlterheltség éppen az ellenkező hatást váltja ki, mint remélnek – nemhogy produktívabbak lesznek, de még kevesebb munkát is tudnak elvégezni, mivel képtelenek csak egy dologra odafigyelni. Ha úgy érzed, hogy nem a maximumot hozod ki egy-egy munkádból, inkább vállalj kevesebbet, de ezeket csináld meg nagyon jól.

Tiszteld a közös helyiségeket Kép forrása: officesnapshots.com

Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor valaki beköltözik a közös csocsó-szobába, és órákon keresztül lefoglalja azzal, hogy anyukájával beszél telefonon. Ja, de van: az, ha valaki olyan kaját melegít a konyhában, és utána minden halszagú vagy töltött káposzta-szagú lesz – az ilyen egy egész napot el tud rontani valakinek.

Vannak a közös helyiségeknek olyan íratlan szabályai, amelyeket tanácsos betartani, ha nem szeretnéd, hogy mindenki rólad beszéljen a hátad mögött úgy, hogy azt sem tudod, mi rosszat tettél. Gondolj másokra, és használd felelősen a közös helyiségeket, mert már a nevükben is benne van: közösek!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba