A te pasid mit eszik munkanapokon? 3 női praktika, amit meg kell tanítanod neki

Zabolai Margit
Írta: ,

A tudatos táplálkozásról sajnos még mindig sokan gondolják úgy, hogy valamiféle női „rituálé” része, hiszen a fogyókúrák, diétás tanácsok is jellemzően a nőket célozzák meg. Az, hogy mit esznek, mikor és mit a férfiak számára is fontos kérdés kell, hogy legyen. Ha mégsem érdekli, hogy egyáltalán eszik-e és mit, érdemes megtanítani a pasidnak ezeket az alapvető szabályokat – az ő anyagcseréje is éppen olyan hálás lesz érte! (X)

Egy harmad zöld

Pofonegyszerű, de annál jobb tanács azoknak, akik hajlamosak cukrot és zsírt fogyasztani a napjuk nagy részében. Lehet, hogy a pasik némelyike szívesen gondolja azt, hogy a saláta a nyulaknak való, és akkor igazi férfi, ha pacalt eszik somlóival ebédre, de 40 évesen szívinfarktust kapni nem a legmacsóbb dolog, amit el tudunk képzelni. A megfelelő rostfogyasztás a férfiak számára is éppen olyan fontos, mert bár lehet, hogy az anyagcsere lelassulása kevésbé jellemző rájuk, mint a nőkre, azért ők sem ússzák meg teljesen. Az, aki irodai munkát végez, különösen veszélyeztetett, márpedig a has tájékára lerakódott zsír bizonyítottan megnöveli a keringési betegségek kialakulásának kockázatát.

Ha a pasid még elveszettnek érzi magát az egészséges és kielégítő táplálkozás világában, hasznos lehet ezzel a szabállyal kezdeni: ügyeljen rá, hogy ebédkor a tányérjára kerülő étel egyharmada valamilyen zöldség legyen – és nem, az olajban sült krumpli nem számít!

Ezzel máris sokat tehet azért, hogy több rostot fogyasszon, miközben a kedvenc fogásairól sem kell lemondania.

Készétel-vásárlás okosan

Mindenkinek vannak rohanós napjai, és ilyenkor előfordul, hogy nincs időnk főtt ételt venni, vagy leülni normálisan ebédelni. A készétel vásárlás ilyenkor kézenfekvő megoldásnak tűnik, és attól, hogy valaki igyekszik normálisan táplálkozni, még nem kell lemondania ennek a kényelméről. Nem mindegy azonban, hogy egy tábla csokival meg egy energiaitallal próbálja valaki átvészelni a napot, vagy valami olyan tartalmas ételt vesz, amit akár az íróasztala mellett vagy utazás közben is elfogyaszthat, mégis változatos, kielégítő és segít, hogy ne csak átmenetileg telítse el, hanem valóban megfeleljen egy kiadós étkezésnek is.

A készen kapható szendvicsek vagy saláták például jó választásnak bizonyulnak, kóstoltasd meg őket a pasiddal, és ha kell, mutass rá, hogy hol kaphatóak, hol tudja őket gyorsan beszerezni – így nem fog égnek állni a hajad többé, ha esténként elmeséli, hogy egy light kólát meg egy rágót evett ebédre.

Bien tipp: A SPAR enjoy. szendvicsei és salátái fogyasztásra készek, frissek és minőségi alapanyagokból készültek, így mindig változatosat, frisset és könnyűt ehetsz ebédre, akkor is, ha éppen csak annyi időd van, hogy a boltba kiszaladj. A szendvicsek között igazi ínyencségnek számít például a hal nuggets-es, a tojáskrémes variáció vagy a görög perec, a saláták között pedig népszerű almás-sajtos-kukoricás, az erdélyi, vagy a tabáni, de természetesen a klasszikus francia saláta is mindig jó választás lehet.