Hogyan oszd be optimálisan az idődet? Segítünk!

Horváth Petra
Írta: ,

Sose tudod, pontosan hányadán állsz a teendőiddel? Úgy érzed, elfolyik az idő, és semmivel sem haladsz úgy, ahogyan szeretnél? Túl keveset vagy túl sokat töltesz munkával, ami a magánéleted kárára válik? A mai világban nehéz optimálisan beosztani az időnket, de nem lehetetlen! Íme, pár egyszerű tipp, amik segíthetnek a megfelelő időmenedzsment kialakításában.

Rendszerezés a lelke Kép forrása: unsplash

Veled is előfordult már, hogy a nagy rohanásban gyorsan beírtad a telefonod jegyzetébe, ami éppen eszedbe jutott? Aztán telefonálás közbe bevéstél egy fontos dátumot vagy szót a naptáradba, az irodában pedig folyton cetliken vezeted az aktuális teendőket. Nincs azzal semmi probléma, ha több helyen vezeted a tennivalókat, akkor van gond, ha ezeket nem rendszerezed bizonyos időközönként.

A munkádtól és elfoglaltságodtól függően iktass be heti egy vagy több alkalmat, mikor leülsz, és arra szánod az időt, hogy mindent összerendszerezz egy helyre. Ez lehet a telefonod vagy a határidőnaplód, a lényeg, hogy minden kerüljön egy helyre, így sokkal jobban átláthatod a folyamatokat, a rád váró feladatokat, és tudsz kalkulálni az időddel!

Szuper appok vannak erre Kép forrása: unsplash

Manapság már számtalan hasznos applikáció segíthet abban, hogy bizonyos projekteket és feladatokat megfelelően tudjunk iktatni. Ha szabadúszó/vállalkozó vagy, a „to do list” alkalmazások nagyon jó társaid lehetnek, ilyen például a telefonok saját jegyzettömbje vagy emlékeztető alkalmazása, de ha profibb élményre vágysz, akkor az Any.do, Kyber, Trello vagy To-do lesz a te „embered”.

Jegyzetfüzetnek még az Actions by Moleskine vagy Bear is kiváló megoldást kínál.

A naptár funkció szinte elengedhetetlen ahhoz, hogy nyomon követhessük a határidőket, találkozókat, megbeszéléseket, vagy éppen a randevúkat, születésnapokat és társaikat. Mind az Android, mind az IOS beépített naptár alkalmazása eléggé összetett és ideális felületet kínál ehhez, de ha még ennél is professzionálisabb applikációk keresünk, akkor a Google Calendar, TimeTree vagy éppen a Timepage is tökéletes megoldást kínálhat.

Végezetül pedig, ha az adott projekteket szeretnéd megosztani másokkal, a csapatoddal, és ehhez egy privát szervert keresel, ahol számtalan csoportot hozhatsz létre, feladatokat oszthatsz ki, cseveghetsz, a Slack tuti befutó lesz! Védett a rendszere, gépi bővítménye is van, és számtalan hasznos applikációval kompatibilis, összeköthető. Elsőre talán bonyolultnak tűnhet a használata, azonban megannyi oktató videó található róla, és egy kis időbefektetéssel gyorsan megtanulható!