Nem léptetnek elő? Nincs fizetésemelés? Ezek az okok állhatnak a háttérben

Stumpf Bea
Írta: ,
Nem léptetnek elő? Nincs fizetésemelés? Ezek az okok állhatnak a háttérben

Kép forrása: avemario/depositphotos

Zavaró lehet az a bogár, amit a füledbe ültettek a legutóbb a munkahelyeden. Nem furcsa, hogy mindenki mást előléptetnek, többen a fizetésemelésükkel kapcsolatban dicsekednek és a kollégáid közül néhányan új, izgalmas feladatokat kaptak? Ha úgy érzed, hogy te kimaradtál a sorból, nagyobb felelősséget és persze magasabb fizetést szeretnél, akkor tenned kell érte. Lássuk, mi az a néhány apróság, ami az utadban állhat!

Van, hogy a kivárás jó taktika, de persze nem minden esetben kifizetődő.

Ha látod, hogy a cég nincs olyan helyzetben, hogy előléptessen és új feladatokat adjon számodra, akkor felesleges nekiesni a főnöködnek, jobb, ha összegyűjtöd, hogy miben fejlődtél, mit adsz hozzá a céghez és mi az a plusz, ami csak benned van meg és akkor hozod ezeket elő, amikor úgy érzed, hogy itt az ideje.

Ha viszont ez a megfelelő időpont folyamatosan eltolódik és úgy érzed, hogy már egy jó ideje nem jutsz egyről a kettőre, akkor lásd be, lehet, hogy sosem fognak előléptetni.

Ilyenkor viszont rajtad áll a dolog, megelégszel ezzel vagy elkezdesz új munkahely után nézni?

Megvárod, hogy megmondják, mit csinálj Kép forrása: pexels.com

Szuper munkavállalónak tűnik papíron, aki mindig megcsinálja, amire kérik, időben, pontosan kész van a feladataival és soha nincs vele probléma. Azonban a legtöbb munkahelyen nem csak ezt várják el tőled, hanem sokkal többet.

Azon túl, hogy megcsinálod a munkád, nem árt, ha nem ülsz mindig ölbe tett kézzel és várod, hogy az izgalmas feladatok és a nagy kihívások bekopogjanak hozzád az ajtón, hanem végre teszel is értük valamit.

Előre szólunk, nem lesz könnyű feladat. Proaktívnak, figyelmesnek és empatikusnak kell lenned.

Ha látod, hogy egy kollégád segítségre szorul vagy el van úszva, akkor ajánld fel a segítséged, ha új projektet szeretnél, jelentkezz érte, ha látod a problémát és van egy ötleted a megoldására, kezdj neki és oldd meg!

Tettek a szavak előtt, mindig ez jusson eszedbe!

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján