Nem léptetnek elő? Nincs fizetésemelés? Ezek az okok állhatnak a háttérben

Írta: ,

Zavaró lehet az a bogár, amit a füledbe ültettek a legutóbb a munkahelyeden. Nem furcsa, hogy mindenki mást előléptetnek, többen a fizetésemelésükkel kapcsolatban dicsekednek és a kollégáid közül néhányan új, izgalmas feladatokat kaptak? Ha úgy érzed, hogy te kimaradtál a sorból, nagyobb felelősséget és persze magasabb fizetést szeretnél, akkor tenned kell érte. Lássuk, mi az a néhány apróság, ami az utadban állhat!

1/5 Vársz, vársz, vársz

Van, hogy a kivárás jó taktika, de persze nem minden esetben kifizetődő.

Ha látod, hogy a cég nincs olyan helyzetben, hogy előléptessen és új feladatokat adjon számodra, akkor felesleges nekiesni a főnöködnek, jobb, ha összegyűjtöd, hogy miben fejlődtél, mit adsz hozzá a céghez és mi az a plusz, ami csak benned van meg és akkor hozod ezeket elő, amikor úgy érzed, hogy itt az ideje.

Ha viszont ez a megfelelő időpont folyamatosan eltolódik és úgy érzed, hogy már egy jó ideje nem jutsz egyről a kettőre, akkor lásd be, lehet, hogy sosem fognak előléptetni.

Ilyenkor viszont rajtad áll a dolog, megelégszel ezzel vagy elkezdesz új munkahely után nézni?

Megvárod, hogy megmondják, mit csinálj Kép forrása: pexels.com

2/5 Megvárod, hogy megmondják, mit csinálj

Szuper munkavállalónak tűnik papíron, aki mindig megcsinálja, amire kérik, időben, pontosan kész van a feladataival és soha nincs vele probléma. Azonban a legtöbb munkahelyen nem csak ezt várják el tőled, hanem sokkal többet.

Azon túl, hogy megcsinálod a munkád, nem árt, ha nem ülsz mindig ölbe tett kézzel és várod, hogy az izgalmas feladatok és a nagy kihívások bekopogjanak hozzád az ajtón, hanem végre teszel is értük valamit.

Előre szólunk, nem lesz könnyű feladat. Proaktívnak, figyelmesnek és empatikusnak kell lenned.

Ha látod, hogy egy kollégád segítségre szorul vagy el van úszva, akkor ajánld fel a segítséged, ha új projektet szeretnél, jelentkezz érte, ha látod a problémát és van egy ötleted a megoldására, kezdj neki és oldd meg!

Tettek a szavak előtt, mindig ez jusson eszedbe!

„Ez nem az én munkám” Kép forrása: locari.jp

3/5 „Ez nem az én munkám”

Lehet, hogy az előző sorok olvasása közben többször is felmerült benned a gondolat: „Ez nem az én munkám”.

Igen, előfordul, hogy olyasmit is kell csinálnod a munkahelyeden, ami nem feltétlenül passzolna bele a munkaköri leírásodba, más feladataihoz tartozik vagy egyáltalán nem a te dolgod lenne megtenni.

Itt viszont tiéd a döntés, veszel egy nagy levegőt és megcsinálod vagy folytatod a struccpolitikát és szigorúan csak azt végzed el, ami valóban a te munkád.

Nehéz megtalálni a határt a között, hogy delegálsz feladatokat, hogy besegítesz néha valakinek és mindent megcsinálsz mások helyett, de bárhogy is van, a fellengzős, egyáltalán nem csapatszemléletű hozzáállást ideje elengedned.

Tanulás és fejlődés Kép forrása: venustrappedinmars.com

4/5 Tanulás és fejlődés

Valóban sokkal könnyebb panaszkodni és puffogni azon, hogy megint nem téged választottak, nem téged léptettek elő és nem te vagy az, aki feljebb ugorhat.

Ha taktikus vagy, inkább a tanulási utat választod. Ha kapsz egy új feladatot és rögtön azzal kezded, hogy segítséget kérsz és csak a problémát látod, akkor nem adsz sok esélyt magadnak.

Próbáld meg inkább meglátni azokat a pontokat, ahol fejlődnöd kéne és tegyél azért, hogy ez változzon!

Legyen szó „hard” vagy „soft” skillekről, azaz szakmai vagy emberi tulajdonságokról, mindennap tartsd szem előtt, hogy jobb legyél!

Nem érdemelted ki Kép forrása: stephaniesterjovski.com

5/5 Nem érdemelted ki

Lehet, hogy az általános álláspontod az, hogy te végzed a legjobban, a leggyorsabban és a legpontosabban a munkádat, de valóban így van ez?

Néha-néha érdemes igazán belenézni abba, hogy hogyan dolgozol és hogy hogyan teljesítenek a többiek.

Lehet, hogy ha egy kicsit félreteszed az egód, akkor rájössz, hogy még nincs itt az ideje az előléptetésnek, és téged nem csak kihagytak, inkább csak egy kis időt adtak neked, hogy még jobb legyél.

Ha azonban nem ez a helyzet, és a végén úgy értékeled, hogy mégis sokat letettél már az asztalra, akkor szólj néhány szót a saját érdekedben, beszélj egy hozzád közel álló kollégával, kérd ki a véleményét, és ha közös állásponton vagytok, akkor foglalj egy időpontot a főnöködhöz.

Egy próbát ugyanis mindenképpen megér a dolog!