Nehezen indul az év eleje? Így hozd vissza a munkakedved az ünnepek után

Serestyén Sára
Írta: ,

Az ünnepi időszak sokak számára egy hosszabb vakáció, ilyenkor akár egy-két hét munka is kimarad. A családdal töltött meghitt pillanatokat és a nyugodt estéket azonban ismét felváltják a dolgos hétköznapok, amibe nem könnyű visszarázódni. Mi most megosztunk veled pár tanácsot, amivel könnyedén visszarázódhatsz a hétköznapokba.

Hangolódj rá a munkára!

Ahogyan egy-egy hosszabb vakációra is érdemes felkészülni, nem csak fizikailag, de lelkileg is úgy a vakáció vége felé a munkába állásra is fel kell készítened magad. Szép lassan fokozatosan érdemes tudatosítanod magadban, hogy pár nap múlva bizony korábban kell kelni és újra visszatérnek a szürke hétköznapok.

A ráhangolódási időszakban gondold végig, hogy milyen elintéznivalóid vannak még munka előtt és mikre lehet szükséged. Az is segíthet, ha egy-két nappal előre már időben fekszel és kelsz, hogy a testednek egyszerűbb legyen az átállás.

Ha már azon pechesek közé tartozol, akik elkezdtek dolgozni, akkor sincs minden veszve, hiszen a ráhangolódást akár az íróasztalnál ülve is pótolhatod. Az első nap akár kedveskedhetsz a kollégáidnak valami otthoni finomsággal, és miközben egy forró kávé mellett majszolgattok, megoszthatjátok egymással az ünnepi élményeket.

Tegyél rendet magad körül!

Az első pár napot inkább azzal kezd, hogy rendet teszel a munkaállomásodon – és itt most nem csak az asztalodon lévő papírrengetegre gondolok! Az első nap például nézd meg a postafiókodat és szortírozd a leveleidet.

A fölösleges leveleket, értesítőket, reklámokat dobd ki és azokkal foglalkozz, amelyek megválaszolása nem tűr halasztást!

Állíts fel egyfajta prioritási rendet és szépen sorjában haladj végig az olvasatlan leveleken – így nem csak átláthatóbb lesz a postafiókod, de a feladatokat is hatékonyabban tudod majd megoldani, mintha kronológiailag haladnál végig a leveleken.