Ne csak a fizetés számítson - 6 dolog, amit azelőtt gondolj át, hogy elvállalsz egy munkát

Balatoni Dóra
Írta: ,

Ha pozitív válasszal hívnak vissza az állásinterjú után, lehetőséged van eldönteni, belevágsz-e az adott munkába. Amennyiben tudod, hogy nem egy álommunkáról van szó, írd fel egy lapra, mi az, amiért érdemes elvállalni, és mi az, amiért nem. Cikkünkkel segíteni próbálunk egy kicsit: összegyűjtöttük, mire kell figyelned!

Munkakörnyezet Kép forrása: belchonock/Depositphotos

Az egyik legelső dolog, ami kiderülhet számodra, amikor állásinterjúra mész, hogy milyen munkakörnyezetben kellene dolgoznod.

Amint belépsz az ajtón, láthatod azt, ahova minden egyes hétköznap be kell majd járnod.

Már az elején mérd fel a helyzetet: milyen messze van a munkahely az otthonodtól, van-e lehetőség a közelben az étkezésre, valamint az iroda szimpatikus-e számodra, el tudnád-e ott magad képzelni.

Hiába a jó fizetés, ha gyűlölnéd azt a helyet, ahol napi 8 órát kellene eltöltened.

Bár a kollégákat többnyire csak később ismeri meg az ember, érdemes őket is megszemlélned, mikor állásinterjúra mész.

Mit látsz?

Mogorván ülnek a számítógép előtt? Vagy vidáman beszélgetnek egymással? Már az első találkozáskor nagyjából felmérheted a helyzetet, hogy képes leszel-e a többi kollégával együttműködni. Az állásinterjú során megismerkedhetsz a leendő főnököddel is.

Már akkor leszűrheted, mennyire volt barátságos veled, voltak-e személyes jellegű kérdései, mentornak vagy inkább parancsoló típusnak tűnt-e. Gondold jól át, tudnál-e vele együtt dolgozni.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba