6+1 biztos jele annak, hogy munkahelyet kell váltanod - te szembesültél már valamelyikkel?

Pölz Kitti
Írta: ,
6+1 biztos jele annak, hogy munkahelyet kell váltanod - te szembesültél már valamelyikkel?

Kép forrása: unsplash

Valószínűleg neked sem kell a szomszédba menned egy-két rossz emlékért, ha munkahelyi problémákról van szó: sajnos mindannyian átélünk néha egy-egy konfliktust, megalázó pillanatot, lenéző tekintetet vagy versengő kollégaharcot a munkában.

Ez így is van rendjén, ettől (is) munkahely a munkahely, sőt néha a nehézségek viszik csak előre igazán a céget, viszont ha rendszeressé válnak a kínzóan bántó pillanatok és folyamatos lett a gyomorgörcs, az se a munkaadónak, se a munkavállalónak nem jó - mikor dönts úgy, hogy mindenkinek egészségesebb lenne, ha váltanál? Íme hat olyan jel, amit ha sűrűn tapasztalsz, jobban teszed, ha fellapozod valamelyik állásportál kínálatát!

Hálátlan a főnököd Kép forrása: unsplash

Sajnos meg is szakadhatsz nap mint nap, ha a közvetlen felettesed képtelen ezt észrevenni és kicsit sem jutalmaz meg -akár csak szóban- a kemény munkádért.

Ha már sokszor próbáltad magadra és a teljesítményedre felhívni a figyelmet, beszélgetést indítványoztál motiváció-ügyben, tisztáztad már, hogy érzed magad, de még mindig teljes figyelmetlenséget érzel az irányodba, jobban teszed, ha keresel egy olyan helyet, ahol értékelik az erőfeszítéseidet.

Ne félj a váltástól, hiszen csak jobban érezheted magad hosszútávon, ha arányos visszajelzéseket kapsz nap mint nap!

Nem látod, hogy fejlődne a cég Kép forrása: unsplash

Éjt nappallá téve tolod a munkaadód szekerét, de egyszerűen nem látod az előrét a cég életében?

Lehet, hogy te mindent megteszel, mégis egy rendszerszintű hiba akadályozza a fejlődést: egy alkalmatlan vezető, a rossz vállalati stratégia, de akár a nem megfelelő kommunikáció is elvezethet idáig - akármi is okozza ezt az érzést, ha nem látsz kilátásokat és fejlődési lehetőséget, ideje felmondani!