6+1 biztos jele annak, hogy munkahelyet kell váltanod - te szembesültél már valamelyikkel közülük?

Pölz Kitti
Írta: ,
6+1 biztos jele annak, hogy munkahelyet kell váltanod - te szembesültél már valamelyikkel közülük?

Kép forrása: unsplash

Valószínűleg neked sem kell a szomszédba menned egy-két rossz emlékért, ha munkahelyi problémákról van szó: sajnos mindannyian átélünk néha egy-egy konfliktust, megalázó pillanatot, lenéző tekintetet vagy versengő kollégaharcot a munkában.

Ez így is van rendjén, ettől (is) munkahely a munkahely, sőt néha a nehézségek viszik csak előre igazán a céget, viszont ha rendszeressé válnak a kínzóan bántó pillanatok és folyamatos lett a gyomorgörcs, az se a munkaadónak, se a munkavállalónak nem jó - mikor dönts úgy, hogy mindenkinek egészségesebb lenne, ha váltanál? Íme hat olyan jel, amit ha sűrűn tapasztalsz, jobban teszed, ha fellapozod valamelyik állásportál kínálatát!

Mindennapos a gyomorgörcs Kép forrása: freepik.com

Bármi is okozza a szorongást, ha már a reggeli ébresztőnél rád tör a pánik és összeszorul a gyomrod a munkád gondolatától is, ott egészen biztosan túl nagy a baj ahhoz, hogy egy kis kávé és egy reggeli kocogás megoldja – igyekezz mindent megtenni, hogy az irodában is megtudják, mi bánt, de ha nem látod a kiutat a gyomorgörcsből vagy csukott ajtókra találsz, nem érdemes tovább szenvedned, inkább küldd el pár céghez az önéletrajzodat!

Hálátlan a főnököd Kép forrása: unsplash

Sajnos meg is szakadhatsz nap mint nap, ha a közvetlen felettesed képtelen ezt észrevenni és kicsit sem jutalmaz meg -akár csak szóban- a kemény munkádért.

Ha már sokszor próbáltad magadra és a teljesítményedre felhívni a figyelmet, beszélgetést indítványoztál motiváció-ügyben, tisztáztad már, hogy érzed magad, de még mindig teljes figyelmetlenséget érzel az irányodba, jobban teszed, ha keresel egy olyan helyet, ahol értékelik az erőfeszítéseidet.

Ne félj a váltástól, hiszen csak jobban érezheted magad hosszútávon, ha arányos visszajelzéseket kapsz nap mint nap!