Munkahelyi etikett: hogyan kezeld, ha nehéz eset a főnököd?

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,
Munkahelyi etikett: hogyan kezeld, ha nehéz eset a főnököd?

Kép forrása: popbela.com

Egy ideális munkahelyen a főnök olyan, mint egy jó mentor. Segít megoldani a problémákat, inspirál, hogy kihozd magadból a legtöbbet. Ha kedves a felettesed, máris könnyebben megy a munka és értékesnek érzed az erőfeszítéseidet. Egy rossz főnök esetén viszont, rettegve, gyomorgörccsel kezdődhet minden nap. Tiszteletlenség, szóbeli bántalmazás, túlzott elvárások? Ismerős? Ha igen, fogadd meg ezt a pár tanácsot amit összegyűjtöttünk Neked!

Te mindig légy korrekt!        Kép forrása: shopbop.com

Elsőként győződj meg arról, hogy biztosan nincs semmi olyan a munkádban vagy a magatartásodban, viselkedésedben, amire a főnöködnek valóban lenne oka panaszkodni.

Ha esetleg találtál valami hibát a te gépezetedben is, légy korrekt!

Ismerd el, kérj elnézést és javítsd ki!

Tisztelet Kép forrása: wronek.pl

Ha a problémák megbeszélésére kerül a sor, Te mindig maradj nyugodt és higgadt. Figyelj oda a gesztusaidra, nehogy tiszteletlennek tűnj. Hidd el, egy-egy arckifejezés többet elárul Rólad, mint bármi más.

Még akkor is legyen önuralmad, ha esetleg felemeli a hangját.

Gondolj arra, ha neked is elborul az agyad, nem segítesz a helyzeteden, csak később ezt is felhasználhatja ellened. Tisztelettudóan, visszafogottan mondd el az aggályaidat.

Ha úgy látod, ettől csak még mogorvább lett, inkább ajánld fel, hogy folytathatjátok a beszélgetést egy másik időpontban.

 

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv