4 biztos jel, ami azt jelenti, hogy ideje munkahelyet váltanod

Szirák Viki
Írta: ,
4 biztos jel, ami azt jelenti, hogy ideje munkahelyet váltanod

Kép forrása: unsplash.com

Ahogy a magánéletedben, úgy a munkahelyeden is átélsz jobb és rosszabb időszakokat. Van, amikor minden szuperül alakul a melóban, jók a feladatok, és a kollégáiddal is együtt tudsz működni, aztán van olyan is, hogy ezer projekt tornyosul az asztalodon, és nem jutsz egyről a kettőre. Ezzel még nincs semmi baj, azonban ha huzamosabb ideig tart, az már a kiégést is előidézheti. Csakhogy mivel ez nem számít betegségnek, az emberek nem is veszik komolyan, és a figyelmeztető jeleket sem ismerik fel. Most összegyűjtöttük, mik utalnak erre, ha pedig magadra ismertél, úgy tűnik, ideje másik állást keresned!

Korábban lelkesen és vidáman jöttél be dolgozni, ráadásul tele voltál motivációval. És most?

Az utóbbi időben már nyűgként tekintesz minden egyes megbeszélésre, és idegesít még csak a gondolata is annak, hogy csapatban dolgozz együtt másokkal.

Az is zavar, ha nincs munka, és a délután további részét feleslegesen töltöd bent, és az is, ha túl sok feladatot bíznak rád.

Egyszerűen semmi sem tesz boldoggá téged bent, és legszívesebben beteget jelentenél egész hétre, hogy otthon maradhass. Ha ezt olvasva bólogattál, az az első jele annak, hogy kiégtél a munkahelyeden.

Tudod, hogy ennél jobban is tudnád végezni a munkádat, de a minimálisnál egyszerűen nincs kedved több energiát belefektetni abba, amit csinálsz.

Azonban szükséged van a fizetésre, ezért maradsz, és ímmel-ámmal, de megcsinálod őket.

A kiégés egyik jele, ha a teljesítményed lecsökken, és nem csak arról van szó, hogy nincs kedved bemenni, de konkrétan erőd sincs lelkesen csinálni a feladataidat.

Ezt követi rövidesen az, hogy késve érsz be reggelente dolgozni, és mindenféle kifogással megpróbálsz még a munkaidő vége előtt lelépni.