5 munka, ami negatívan befolyásolhatja a személyiségedet

Szirák Viki
Írta: ,

Egy átlagos héten valószínűleg te is elég sok időt töltesz a munkahelyeden, azt viszont csak kevesen tudják, milyen hatással lehet ránk és a személyiségünkre az, hogy mivel foglalkozunk. Van, ami nagyon pozitívan tesz hozzá a lelkünkhöz, de sajnos akad pár olyan, ami odafigyelés nélkül a viselkedésünket is negatív irányba befolyásolja.

Ha tanárként dolgozol Kép forrása: unsplash.com

Egy iskolai tanár képes arra, hogy akár 20-30 kisgyermeket is irányítása alatt tartson, amihez elengedhetetlen némi szigor, és ez bizony az otthonában is megmutatkozhat.

Gyakori, hogy aki tanárként dolgozik, a családtagjaival szemben is felvesz magára egyfajta parancsoló stílust, és előszeretettel mondja meg a többieknek, mit csináljanak.

Nem szereti kiadni a kezéből az irányítást, így a végén mindig az van, amit ő szeretne.

Szintén sokszor megesik, hogy aki kisgyermekekkel dolgozik, otthon is többször elmondja ugyanazt, és úgy ad tanácsokat, hogy azt nem feltétlenül kérték tőle.

Ha vállalkozó vagy Kép forrása: unsplash.com

Amikor saját magad főnöke vagy, nem igazán tudsz kikapcsolni és elvonatkoztatni a munkától.

A tennivalók mindig ott vannak ilyenkor az ember fejében, és nem engednek nyugodtan hátradőlni, mondván, hogy vége van a munkaidődnek.

Tudod, hogy a sikerhez folyton fejlődni kell, tartani a tempót, ezért állandóan ezen gondolkozol, és nem tudsz kikapcsolni; ha pedig azt látod, hogy otthon a párod vagy a gyerekeid napok óta nem csinálnak semmi produktívat, az még jobban zavarni kezd.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba