Teszt: 5 másodperc alatt kiderül, milyen vezető lennél

Írta: ,

Mit szólnál ahhoz, ha mindössze öt másodperc alatt kideríthetnéd, mennyire lenne jó főnök belőled? Az E-betűs teszttel erre most lehetőséged nyílik – ráadásul csak az ujjadra és a homlokodra lesz szükség hozzá!

A módszer feltalálói Kép forrása: etsy.com

1/6 A módszer feltalálói

Az ötlet két amerikai professzortól származik, akik később egy könyvben is összefoglalták, milyen érdekességekre bukkantak a módszer segítségével.

A tesztet te is kipróbálhatod: mindössze annyit kell tenned, hogy az ujjad segítségével egy képzeletbeli E betűt rajzolsz a homlokodra – és már kész is vagy.

Noha elsőre úgy tűnhet, ez alapján nem sok mindent állapíthatsz meg a személyiségedről, valójában több dolgot is elárul rólad az, hogy az E betű milyen irányba néz.

Mások fontosabbak

2/6 Mások fontosabbak

Ha az E betűt tükrözted, hogy az másoknak legyen olvasható, akkor mindig figyelemmel kíséred, hogy a környezeted milyen véleménnyel vagy meglátással van egy feladatról.

Ez a jó kapcsolatok szempontjából sokat számít, szakértők szerint azonban a vezető típusú személyek magukat helyezik előtérbe, és többet adnak a saját véleményükre.

Saját vélemények Kép forrása: carlaaston.com

3/6 Saját vélemények

Ha az E betűt úgy írtad, hogy az neked legyen olvasható, akkor a szakértők szerint megvan benned az, ami egy vezető típusú emberben is.

Ez ugyanis azt jelképezi, hogy inkább énközpontú vagy, ami a legtöbb erős személyiségű főnökre is jellemző.

Általában a saját ötleteidet helyezed előtérbe, mert megvan benned az a magabiztosság, aminek köszönhetően sosem ingasz meg, ha döntést kell hoznod.

Teszt a lelke Kép forrása: hgtv.com

4/6 Teszt a lelke

A professzorok számos helyzetben kipróbálták a tesztet: többek között ellátogattak egy szerkesztőségbe, és megkérték az ott dolgozókat, hogy rajzoljanak egy E betűt a homlokukra.

A végeredmény alátámasztotta az elképzeléseiket: a főszerkesztők voltak azok, akik maguk felé írták a betűt; a többiek inkább a tükrözést választották.

Meglepő különbségek

5/6 Meglepő különbségek

A következő felmérésben az énközpontúságot vizsgálták.

Az embereket két csoportra osztották: vezetőkre és beosztottakra, majd megkérték őket, vegyenek csokikat, amiket megtarthatnak, vagy odaadhatnak a többieknek is.

Az eredmények szerint a vezető személyek átlagosan 32 darabot vettek maguknak, és 11-et másoknak, míg ezzel szemben a beosztottak sokkal nagylelkűbbek voltak kollégáikkal szemben.

Változni muszáj Kép forrása: fashionmenow.co.uk

6/6 Változni muszáj

Ez azt bizonyította, hogy a vezető személyek sokkal énközpontúbbak voltak, mint a másik csoport tagjai.

Szakértők szerint azonban ez nem azt jelenti, hogy csak abból lehet erőteljes főnök, aki nem ad mások véleményére – épp ellenkezőleg!

Noha általánosságban ez a tulajdonság volt jellemző a vezetőkre, a könyv egyik írója szerint pont ezen kell változtatniuk az embereknek.

Azáltal ugyanis, hogy mások meglátásait is megfontolják, sokkal széleskörűbben tudják ellátni a feladataikat is.