5 dolog, amit senki se mond el neked, mielőtt kilépsz a munkahelyedről

Schuster Borka
Írta: ,
5 dolog, amit senki se mond el neked, mielőtt kilépsz a munkahelyedről

Munkahelyet váltani egy dolog. Felmondani és úgy elkezdeni keresni az új állást vagy akár egészen új karriert már más. Bár egy egészségtelen munkakörnyezetben igazi lélekemelő dolog lehet kiejteni a bűvös szavakat, a filmszerű jelenetek itt többnyire véget érnek, és a valósággá váló helyzetről már sokkal kevesebb szó esik.

Szembe kell menned azzal, amit a többség bölcs dolognak hisz Kép forrása: theeverygirl.com

Lehet, hogy te életed nagy döntésének éled meg, de tudnod kell, hogy nem feltétlenül fog mindenki támogatni abban, ha felmondasz a munkahelyeden, és új lehetőségek után nézel.

Terveidet hallgatva a barátaid, szüleid, volt kollégáid hitetlenkedve csóválhatják a fejüket, és ha már ezen a ponton elbizonytalanodsz, akkor lehet, hogy jobb, ha tényleg bele sem fogsz az egészbe.

A többség ugyanis úgy véli, hogy egy biztos, stabil, fix jövedelmet kínáló állást a bizonytalanért otthagyni kész őrültség.

És lehet, hogy tényleg az. De a kockázatokkal valószínűleg te is tisztában voltál, amikor döntöttél.

Bár a társadalmunk hajlamos úgy tenni, mintha egy multinál dolgozni maga lenne a rémálom, a valóság azért ennél árnyaltabb.

Vannak ugyanis – nem is kevesen – akiknek egyszerűen ez a létforma jön be jobban.

Önmagunk főnökének lenni, állandó felelősséget vállalni és szembenézni a ténnyel, hogy a bevétel a hónap végén nem garantált, hanem magunknak kell azt előteremteni, nem mindenki számára elviselhető feszültség.

Vannak, akik csak így tudnak élni, másoknak szükségük van arra, hogy legyen egy rend, amiben tudják, pontosan mi az ő feladatuk és mi a felelősségük.

Ettől senki nem lesz jobb vagy rosszabb ember, egyszerűen csak nem vagyunk egyformák, és van, aki a hagyományosabb munkakörnyezetben érzi jól magát.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!