5 dolog, amit senki se mond el neked, mielőtt felmondanál a munkahelyeden

Kovács Andrea
Írta: ,
5 dolog, amit senki se mond el neked, mielőtt felmondanál a munkahelyeden

Munkahelyet váltani egy dolog. Felmondani és úgy elkezdeni keresni az új állást vagy akár egészen új karriert már más. Bár egy egészségtelen munkakörnyezetben igazi lélekemelő dolog lehet kiejteni a bűvös szavakat, a filmszerű jelenetek itt többnyire véget érnek, és a valósággá váló helyzetről már sokkal kevesebb szó esik.

Nem dől mindenhonnan a pénz Kép forrása: theeverygirl.com

A színes-szagos Instagram posztok elhitetik velünk, hogy aki az álmait követi, az a számításait is megtalálja, de mindegy, milyen lelkes vagy és milyen jó vagy valamiben, vannak területek, ahol egyszerűen kevesebb a bevétel, nem olyan nagy a pénzforgalom.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ezeken nem lehet jövedelmező vállalkozásokat építeni, de el kell gondolkodnod azon, mi az igazán fontos neked.

Lehet, hogy az új karrieredben hihetetlenül sikeres leszel, és többet keresel, mint amennyit az irodai munkáddal valaha kereshettél volna, de az is lehet, hogy bár sikeres leszel, a fizetésed mégis töredéke lesz a korábbi bevételednek.

Tisztáznod kell magadban, hogy ha kevesebb pénzért, de azt csinálod, amit szeretsz, az is megéri-e neked a dolgot.

A kudarc is tapasztalat Kép forrása: huffpost.com

Amikor valaki teljesen ismeretlen vizekre merészkedik, ott bizony az elbukás lehetősége is megvan.

Fontos azonban tudnod, hogy minden tapasztalat jó tapasztalat, és bár senki nem tudja garantálni, hogy nem lesznek balul sikerült próbálkozásaid, ha ezekből fel tudsz állni és tanulni tudsz, akkor ezeket a képességeket akár a hagyományos munkapiacra visszatérve is kamatoztatni tudod.

Jövőbeli munkaadóidat pedig nem is annyira a kitérőd fogja érdekelni, mintsem az, hogy hogyan térsz vissza ebből: egy vargabetű a karrieredben lehet vészjelző a HR-es szemében, de ha el tudod mondani, mit tanultál belőle magadról, a számodra fontos dolgokról, és pozitív tapasztalatokkal térsz vissza belőle, akkor az akár a javadra is vállhat egy állásinterjún.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv