Vedd észre időben, ha valaki manipulálni akar – 5 árulkodó jel

Berényi Nóri
Írta: ,

Sajnos a mai társadalom szinte teljesen kifordult önmagából, így mindennapossá vált az emberek életében a csalás, hazudozás, önzőség és manipuláció. Ez utóbbit egyesek mesteri szintre fejlesztették és előszeretettel használják a mindennapok során. Leginkább a munkahelyeden találkozhatsz ezzel a jelenséggel, de az is előfordulhat, hogy éppen az egyik szeretted próbálkozik be hasonlóval. Íme, a vészjósló jelek.

Próbálja érvényesíteni akaratát Kép forrása: whowhatwear.co.uk

Az okos nő legkönnyebben úgy érvényesíti akaratát, hogy elhiteti párjával, hogy valójában ő szeretné annyira azt a bizonyos dolgot és nem a nő. Ehhez mi, nők sajnos nagyon értünk, de van egy bizonyos pont, ami után már nem fair a dolog. Az érzelmi manipuláció egy roppant gyáva viselkedés. Lehet, hogy abban a pillanatban jó ötletnek tűnik, de valójában csak menekülés a lehetséges konfliktusok elől.

A legjobb tanács a manipuláció ellen, ha még csírájában elfojtod és nem engedsz neki. Az is manipulálás, ha a barátnőd eléri, hogy folyamatosan azt a filmet nézzétek a moziban, amit ő szeretne. Ezektől az apróságoktól fogod azt érezni, hogy már eleged van belőle, ő pedig ott fog állni értetlenül. Jobb, ha már az elején meghúzod a határokat még akkor is, ha a barátaidról van szó.

Gyerekkorban kezdődik Kép forrása: etsy.com

Már az egész kicsi gyerekek is tudják, hogy mit kell bevetniük ahhoz, ha szeretnének valamit elérni a szülőknél, mi a gyenge pontjuk. Ez leggyakrabban a hiszti, ami elől az összes szülő menekül, ezért inkább behódolnak imádott gyereküknek.

Nem is sejtve egyébként, hogy ez mekkora problémát okozhat neki a későbbiekben. Ha valaki észreveszi, hogy manipulálása sikeres, akkor addig folytatja, ameddig látja, hogy hasznot húzhat belőle. Az első nagy csalódás akkor érheti az illetőt, mikor valakinél nem ér célt, sőt, esetleg komolyabb kára keletkezhet belőle.

Fókuszban

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?