9 dolog, amivel jobban jársz, ha magadban tartasz a munkahelyeden

Kovács Andrea
Írta: ,
9 dolog, amivel jobban jársz, ha magadban tartasz a munkahelyeden

Kép forrása: flipboard.com

Ahhoz, hogy jól érezd magad a munkahelyeden, elengedhetetlen, hogy megnyílj és magadról is megossz néhány számodra fontos dolgot. A kulcs itt a mit és hogyan, hiszen a jó és sikeres karrier és az ahhoz vezető, illetve azt kísérő munkakapcsolatok sok esetben ezen múlnak. Lássuk, mik azok a témák, amikről inkább ne kezdj hosszú beszélgetéseket a munkahelyeden, sőt jobb, ha tudatosan kerülöd őket!

Ahogy azt az idősebbek szokták mondani, ne tárgyalj politikáról és vallásról az asztalnál, nem oda tartozik.

Ugyanúgy igaz lehet ez a munkahelyekre is, hiszen mindkét topik érzékeny terület, nem jó, ha ezeket megbolygatod.

A kulcs ugyanis abban rejlik, hogy ezek a nézetek mindenkinél mélyre ható gyökereken nyugszanak, így azzal, hogy kicsit megpiszkálod az állóvizet nem arra ösztönzöd majd a beszélgetőpartnered, hogy megváltoztassa a véleményét, sokkal inkább csak vitát szítasz.

Tipp: Amikor észreveszed, hogy ilyen irányba mozdul a beszélgetés, akkor keress egy kifogást, amivel távozhatsz vagy inkább hallgasd mások véleményét, de te maradj diplomatikus és semmiképp ne ítélkezz!

Pletykák Kép forrása: heretique.tumblr.com

Sem a munkahelyre, sem a legtöbb beszélgetésbe nem illenek a pletykák, hiszen egyrészt nem viszik előre a beszélgetést, másrészt ha te vagy mindig a pletyka elindítója, az rossz színben tüntet fel téged.

Egyrészt negatív energia, amire semmi szükségetek a munkahelyeden, másrészt ha másokról elindul egy, a háta mögött folytatott beszélgetés vagy kritizálás, akkor ne aggódj, te is sorra kerülsz majd.

Ha a munkahelyeden, a kollégáid körében ez megszokott, akkor próbálj inkább kimaradni belőle, így tudják majd, hogy hozzád felesleges menniük, benned nem találnak majd jó beszélgetőpartnerre, ha pletykálkodásról esik szó.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató