A legidegesítőbb munkatárs típusok decemberben

Zabolai Margit
Írta: ,

Jó dolog, ha az ember alapvetően szereti, vagy legalábbis tolerálja a kollégáit, de ez néha éppen a szeretet ünnepének idején a legnehezebb. Egyrészt az év végére már elég sok időt töltöttetek egy légtérbe zárva, másrészt az ünnepek közeledte egyesekből mintha a legrosszabbat hozná ki… Ezektől az emberektől bennünket például a karácsonyi frász kerülget.

Már novemberben megvette mindenkinek az ajándékokat, sőt lefagyasztotta a mézeskalács tésztát, és hüledezve hallgatja, hogy te még hozzá sem fogtál a bevásárláshoz.

Szinte biztos, hogy megragadja az alkalmat, hogy elmondja neked, miért ostobaság mindent az utolsó pillanatra hagyni, és hogy ő mennyi időt és pénzt spórolt azzal, hogy idejében tervezett.

Ha lehetősége nyílik rá, rögtön újra megkérdezi, hogy készen vagy-e már MINDENNEL, és ha azt feleled, hogy nem, újabb adag sápítozás következik.

Rendben, nem vagyunk egyformák, nem egyformán reagálunk az ünnepekre, és tény, hogy a karácsonyhoz egyre több giccs is kapcsolódik, amikért nem kell feltétlenül rajongani.

De minden egyes alkalmat megragadni, hogy valaki elmondja, hogy ő UTÁLJA a karácsonyt, és tüntetőleg grincsként üldögélni a céges ünnepségen, nehogy bárki más jól érezze magát, talán egy kicsit mégis túlzás.