5 létező szakma, amiről eddig biztosan sose hallottál

Póta Szilvia
Írta: ,
5 létező szakma, amiről eddig biztosan sose hallottál

„Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és egy napot sem kell dolgoznod az életedben” – tartja a mondás. Néhány szakmára ez az idézet hatványozottan is igaz. Bár a munka szó hallatán a legtöbben olyan klasszikus foglalkozásokra gondolunk, mint az orvos, az ügyvéd vagy a tanár, valójában manapság – kis túlzással – szinte bármilyen tevékenységből pénzt csinálhatunk. Íme néhány egyedi szakma, mely amellett, hogy szórakoztató, még fizetnek is érte!

Vízi csúszda tesztelő Kép forrása: travelandleisure.com

Képzeld el, milyen lenne, ha az irodai munka helyett egész nap vízi csúszdákat kellene próbálgatnod! Hihetetlennek tűnik? Pedig a hivatásos vízi csúszda tesztelők ezt csinálják!

A medencék és a vízi csúszdák mostanra szinte kötelező elemnek számítanak a gyerekbarát hotelekben, a szülők azonban a nyaralás alatt is szeretnék biztonságban tudni gyermeküket. Itt jön képbe a vízi csúszda tesztelő, aki gondoskodik arról, hogy még az átadás előtt kijavítsák az esetleges hibákat.

Bár a munka rengeteg utazással és szórakozással jár, egyúttal a felelősség is nagy az ember vállán, hiszen ő dönti el, hogy egy adott csúszda megfelel-e a kötelező biztonsági előírásoknak és kellő mértékben izgalmas-e a vendégek számára.

Hivatásos koszorúslány Kép forrása: itgirlweddings.com

Imádsz esküvőkre járni, és jó szervezőképességekkel vagy megáldva? Akkor a koszorúslány szakmát neked találták ki!

Az objektív vélemény sokat segíthet egy olyan összetett és gyakran stresszes szituációban, mint az esküvő. Éppen ezért, manapság már az sem ritka, hogy a menyasszony a legjobb barátnő helyett inkább egy profit bérel fel a koszorúslány szerepre.

A szolgáltatás célja, hogy mérsékelje a nagy nappal járó stresszt és megkönnyítse a menyasszony dolgát. A hivatásos koszorúslány tulajdonképpen olyan, mint egy esküvőszervező és egy barátnő egyben, aki biztosítja, hogy semmilyen probléma ne zavarhassa meg a ceremóniát és a lagzit. Ellentétben azonban az esküvőszervezővel, a koszorúslány az ara lelkivilágára is odafigyel, tanácsot ad, beszélget vele, támaszt nyújt, ha szükség van rá.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv