Ami valójában történik az életedben, miután külföldre költözöl

Írta: ,

Amikor úgy döntesz, hogy külföldre költözöl, kismillió gondolat cikázik át a fejedben. Vajon meg fogod bánni? Meg tudod állni a helyedet egy ismeretlen országban? Lesznek ott barátaid? Az aggodalom és az izgalom érzése felváltva váltakozik benned, mire végül eljön az a pont, hogy tényleg költözöl. Az alábbi dolgok pedig garantáltan megtörténnek veled, ha külföldön élsz.

Új személyiségjegyeket fedezel fel magadon Kép forrása: thelondoner.me

1/5 Új személyiségjegyeket fedezel fel magadon

Akár egy önismereti tréninggel is felér a költözés, hiszen olyan tulajdonságokat fedezel fel magadban, amelyek létezéséről nem is tudtál.

Egy ismeretlen környezetben rövidesen azon kapod magad, hogy jobban alkalmazkodsz másokhoz, könnyebben kiigazodsz a testbeszédben, és készen állsz arra, hogy újra és újra átszervezd az életed.

Ismét meg kell tanulnod azokat a dolgokat, amiket egykor már sikerült, csak teljesen más nyelven - számlákat fizetni, postára járni, hivatalos papírokat kitölteni.

Előbb-utóbb kifejleszted magadban a hatalmas fokú türelmet, mert az biztos, hogy nem fog minden zökkenőmentesen haladni, és ugyanazt a rögös utat akár kétszár-háromszor is be kell járnod.

Ki mersz lépni a komfortzónádból Kép forrása: fashionlady.in

2/5 Ki mersz lépni a komfortzónádból

Szeretünk kialakítani magunk körül egy olyan világot, amiben biztonságban érezzük magunkat. Megvan a kedvenc bárunk, egy jól ismert kávézó, ahová gyakran beülünk a barátokkal, vagy az étterem, ahonnan a vacsorát szoktuk rendelni.

A költözés viszont arra késztet, hogy ezt mind sutba vágd, és olyan dolgokat próbálj ki, amelyeket egyébként nem biztos, hogy megtennél. Felfedezel teljesen új helyeket, filmeket nézel idegen nyelven a moziban, és néha szó szerint elveszett leszel a városban.

De a legjobb, hogy ez már nem ijeszt meg. Már nem érzed úgy, hogy egyedül vagy, hanem inkább úgy, hogy könnyedén megállod a helyed, és pontosan ott vagy, ahol lenned kell.

Rájössz, milyen érzés egyedül lenni Kép forrása: wanderlustandco.com

3/5 Rájössz, milyen érzés egyedül lenni

Az egyik legfontosabb dolog, amit kevesen mondanak el a külföldi élettel kapcsolatban, az az, hogy mennyire sok időt töltesz majd egyedül. Ha nem egy baráttal vagy a pároddal együtt vágtok neki a nagyvilágnak, készülj fel, hogy eleinte magányos leszel.

Sőt, talán még az is megfordul a fejedben, hogy hibát követtél el, amikor a régi életedet ott hagytad. Ott voltak barátaid, akiket bármikor felhívhattál, ha ki akartál mozdulni, külföldön pedig életedben először tényleg egyedül vagy.

De hidd el, ez változni fog. Ez idő alatt tanulod meg azt, milyen érzés társaság nélkül enni egy étteremben, vagy szimplán beülni egy bárba. Néhány héten belül aztán lesznek új barátaid, és te is érezni fogod, hogy néha az embernek egyedül kell lennie, hogy megtanulja, ez nem egyenlő a magánnyal.

4/5 Kívülállónak fogod érezni magad

Lesznek félelmeid, néhány nem is alaptalanul. Mert ahogy eljössz az otthonodból, rá kell jönnöd, hogy az élet nélküled is folytatódik.

Minél több időt töltesz távol, annál több változás történik.

Esküvők, ünnepek, születésnapok - fel kell készülnöd arra, hogy ezekről sokszor le fogsz maradni. Egyre nehezebb lesz beszélgetést kezdeményezni a régi ismerősökkel, mert annyi minden történt az életükben, hogy te már annak nem tudsz részese lenni, ami miatt valószínűleg kívülállónak érzed magad.

De a jó hír, hogy külföldön egy egészen új világba csöppensz, ami kárpótol minden rossz élményért cserébe.

Már két ember vagy, két otthonnal Kép forrása: ohhappyday.com

5/5 Már két ember vagy, két otthonnal

Ahogy elgondolkodsz a saját életeden, és azon, hogy két ország is a hazádnak számít, rájössz, hogy emiatt már két különböző ember vagy. Bármennyire is imádod az egykori otthonodat, az ott élő barátokat, és azt az életvitelt, amit egykor megtapasztaltál, a mostani is legalább ennyire a sajátodnak érződik.

Készülj fel, hogy innentől kezdve folyton egyik helyről a másikra vágyódsz majd, mert mind a kettő te magad vagy, és ugyanannyira imádod őket. Az új barátaid többek egyszerű ismerősöknél, hiszen sokkal inkább családtagjaiddá válnak, tekintve, hogy külföldön kizárólag rájuk számíthatsz.

És még ha egy nap úgy is döntesz, hogy visszaköltözöl a régi otthonodba, biztos, hogy ezen a helyen is marad belőled egy darabka.