Te is tervezgeted? Elárulom, mi történik veled valójában, miután külföldre költözöl

Kerekes Vivien
Írta: ,
Te is tervezgeted? Elárulom, mi történik veled valójában, miután külföldre költözöl

Amikor úgy döntesz, hogy külföldre költözöl, kismillió gondolat cikázik át a fejedben. Vajon meg fogod bánni? Meg tudod állni a helyedet egy ismeretlen országban? Lesznek ott barátaid? Az aggodalom és az izgalom érzése felváltva váltakozik benned, mire végül eljön az a pont, hogy tényleg költözöl. Az alábbi dolgok pedig garantáltan megtörténnek veled, ha külföldön élsz.

Rájössz, milyen érzés egyedül lenni Kép forrása: wanderlustandco.com

Az egyik legfontosabb dolog, amit kevesen mondanak el a külföldi élettel kapcsolatban, az az, hogy mennyire sok időt töltesz majd egyedül. Ha nem egy baráttal vagy a pároddal együtt vágtok neki a nagyvilágnak, készülj fel, hogy eleinte magányos leszel.

Sőt, talán még az is megfordul a fejedben, hogy hibát követtél el, amikor a régi életedet ott hagytad. Ott voltak barátaid, akiket bármikor felhívhattál, ha ki akartál mozdulni, külföldön pedig életedben először tényleg egyedül vagy.

De hidd el, ez változni fog. Ez idő alatt tanulod meg azt, milyen érzés társaság nélkül enni egy étteremben, vagy szimplán beülni egy bárba. Néhány héten belül aztán lesznek új barátaid, és te is érezni fogod, hogy néha az embernek egyedül kell lennie, hogy megtanulja, ez nem egyenlő a magánnyal.

Már két ember vagy, két otthonnal Kép forrása: ohhappyday.com

Ahogy elgondolkodsz a saját életeden, és azon, hogy két ország is a hazádnak számít, rájössz, hogy emiatt már két különböző ember vagy. Bármennyire is imádod az egykori otthonodat, az ott élő barátokat, és azt az életvitelt, amit egykor megtapasztaltál, a mostani is legalább ennyire a sajátodnak érződik.

Készülj fel, hogy innentől kezdve folyton egyik helyről a másikra vágyódsz majd, mert mind a kettő te magad vagy, és ugyanannyira imádod őket. Az új barátaid többek egyszerű ismerősöknél, hiszen sokkal inkább családtagjaiddá válnak, tekintve, hogy külföldön kizárólag rájuk számíthatsz.

És még ha egy nap úgy is döntesz, hogy visszaköltözöl a régi otthonodba, biztos, hogy ezen a helyen is marad belőled egy darabka.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!