A nyugodt élet nyomában: 3 külföldre költözött lány őszinte vallomása az új életéről

Ludányi Bettina
Írta: ,
A nyugodt élet nyomában: 3 külföldre költözött lány őszinte vallomása az új életéről

Kép forrása: katy89/depositphotos.com

Sokat halljuk azt a frázist, hogy bár a fiatalok kiköltöznek külföldre, úgysem találják meg a helyüket és hazavágynak majd, mert a Magyar hont nem lehet feledni. Azt is gyakran emlegetik, hogy külföldön sem kolbászból van a kerítés, ott is keményen kell dolgozni. Igen ám, de nem mindegy, hogy mennyi pénzért dolgozik az ember keményen, milyen minőségű munkahelyen, milyen bánásmód, megbecsülés vagy meg nem becsülés mellett.

Ráadásul sokan egyáltalán nem is értik, miért akar mindenki külföldre menni, miért hajszolják ezt úgy, mintha a külföldi lét, valami egészen különleges dolog volna. Talán, mert az is? Cikkünkből többek között erre is választ kapunk.

Három külföldön élő fiatal lányt kérdeztem meg arról, milyen valójában egy másik országban élni, mennyire és miben más az életszínvonal, illetve az emberek. Válaszaikból kiderül, miért vágyik inkább idegenbe a magyar. Ideje tiszta vizet önteni abba a bizonyos pohárba.

Ijesztő gondolat, vagy inkább kihívás?

Egy új élet ráadásul külföldön sokakat elrettenthet. Ennek ellenére interjúalanyaim elsősorban a kihívást és az izgalmakat látták benne. Beszélgetésünk során kiderült, hogy mindössze talpraesettségre és magabiztos fellépésre van szükség ahhoz, hogy az ember boldogulni tudjon.

Tímea (26) magát egy talpraesett embernek tartja, ezért nem értett egyet annak gondolatával, hogy ne találná meg a helyét, ne boldogulna külföldön. Mielőtt nekiindult volna, felmérte a terepet és munkát kezdett keresni. Az első próbálkozása már sikeresnek bizonyult, hiszen azonnal fel is vették.

Két évet élt külföldön, méghozzá Dániában. Elmondása szerint az életszínvonal sokkal magasabb, sőt Dániában a legmagasabb. Persze ez azzal jár, hogy az élet is sokkal drágább.” A munkahelyével kapcsolatban is pozitívan tudott nyilatkozni: „a lehető legjobb bánásmódban részesültem. Életem során ez volt a legjobb munkahely, a legkorrektebb főnök, és a világ számos országából ismerhettem meg kollégákat.”

Természetesen a honvágy kérdésköre sem maradhatott el. Ezt szokták a leggyakrabban a külföldre vágyóknak ellenérvként hozni. Lássuk, mit gondol erről Tímea.

„Hazavágyik persze az ember, hiszen előtte a saját kis országában élt, minden odaköti. De az idő elteltével megszokja az új környezetet, új barátokat szerez, új érdeklődési körök alakulnak ki, és így már kevésbé jön elő a honvágy.”

Annak ellenére, hogy mindössze két évet dolgozott kint, és tervezte is a hazaköltözést, még mindig hiányzik neki az ország. „Életem legjobb döntése volt Dániát választani, és nagyon élveztem minden egyes percét. A legfőbb ok, amiért szerettem kint élni a stresszmentes, nyugodt élet.”

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!