A kollégák és a bizalom – Mit szabad elárulni nekik, és hol kell meghúzni a határokat?

Szirák Viki
Írta: ,

Ha belegondolsz, a munkatársaiddal napi szinten több időt töltesz, mint a közvetlen barátaiddal, családtagjaiddal. Ezért elkerülhetetlen, hogy ne alakuljon ki köztetek szorosabb viszony, ami sok esetben akár barátsággá alakul át – érthető, hogy néha pletykáltok, és a privát életetekről is beszéltek; de azért érdemes meghúzni a határt egy bizonyos szinten. Van, amit ugyanis jobb, ha nem osztasz meg a munkatársaiddal – hacsak nem vagytok már igazán közeli barátok.

Párkapcsolati gondok Kép forrása: pexels.com

A párkapcsolati problémáidat inkább a pasiddal, vagy esetleg a legjobb barátnőddel beszéld meg; de ne a kollégáiddal.

Egy nagyobb vita után könnyen lehet, hogy szeretnéd azonnal kibeszélni magadból a dühödet, és megosztod velük a történteket, de ilyenkor mindenki azonnal kapcsolati terapeutává változik.

Rögtön tanácsokat adnak, kifejtik a véleményüket (ami persze nem lesz találó, hiszen nem ismernek titeket együtt), és amikor nem hallod, bizony fognak beszélni rólatok.

A személyes infók rengeteg pletykának szolgáltatnak alapot, és előbb-utóbb bántó megjegyzésekkel is szemben találhatod magad.

A munkatársak nem tudnak olyan támogatást nyújtani, mint egy barát, ezért mindig inkább számolj el tízig, mielőtt bármit is mondanál.

Negatív vélemények Kép forrása: unsplash.com

Minden munkahelyen vannak olyan személyek, akikkel nem igazán jövünk ki jól, és ez teljesen természetes.

De légy minél óvatosabb azzal kapcsolatban, hogy kinek mit árulsz el a véleményedről.

Lehet, hogy valakihez közelebb kerülsz azáltal, hogy ugyanazt az embert nem csípitek, de nem tudhatod, ki az, akiben tényleg megbízhatsz.

Rengeteg olyan ember létezik, aki napraforgóként viselkedik, és mindig arról mond rosszakat, aki épp nem hallja; és amit te árulsz el bizalmasan, azt tovább is adja.

Ha pedig a főnököd az a személy, akivel gondjaid vannak, a negatív véleményt tartsd meg magadnak. Bármikor visszajuthat a fülébe mindez, és ezek után szinte lehetetlen helyreállítani a kapcsolatot.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!