A kollégák és a bizalom – Mit lehet elárulni nekik, és hol kell meghúzni a határokat?

Szirák Viki
Írta: ,

Ha belegondolsz, a munkatársaiddal napi szinten több időt töltesz, mint a közvetlen barátaiddal, családtagjaiddal. Ezért elkerülhetetlen, hogy ne alakuljon ki köztetek szorosabb viszony, ami sok esetben akár barátsággá alakul át – érthető, hogy néha pletykáltok, és a privát életetekről is beszéltek; de azért érdemes meghúzni a határt egy bizonyos szinten. Van, amit ugyanis jobb, ha nem osztasz meg a munkatársaiddal – hacsak nem vagytok már igazán közeli barátok.

Ha váltani szeretnél Kép forrása: unsplash.com

Ha mostanában gondolkodtál azon, hogy új munkahely után nézel, mert a jelenlegivel nem vagy elégedett, ezt lehetőleg tartsd meg magadnak.

Noha csábító lehet megosztani velük a gondolataidat, hátha valakinek van egy ismerőse, aki segíthet, de sajnos ez nagyon rosszul is elsülhet.

A pletykák ugyanis nagyon gyorsan szárnyra kapnak egy munkahelyen, és sokszor olyan személy is továbbadhatja a bensőséges infókat, akit amúgy barátodnak tartottál.

Ha pedig a terveid a főnököd fülébe is eljutnak, könnyen lehet, hogy te jössz ki rosszul a helyzetből.

 

Negatív vélemények Kép forrása: unsplash.com

Minden munkahelyen vannak olyan személyek, akikkel nem igazán jövünk ki jól, és ez teljesen természetes.

De légy minél óvatosabb azzal kapcsolatban, hogy kinek mit árulsz el a véleményedről.

Lehet, hogy valakihez közelebb kerülsz azáltal, hogy ugyanazt az embert nem csípitek, de nem tudhatod, ki az, akiben tényleg megbízhatsz.

Rengeteg olyan ember létezik, aki napraforgóként viselkedik, és mindig arról mond rosszakat, aki épp nem hallja; és amit te árulsz el bizalmasan, azt tovább is adja.

Ha pedig a főnököd az a személy, akivel gondjaid vannak, a negatív véleményt tartsd meg magadnak. Bármikor visszajuthat a fülébe mindez, és ezek után szinte lehetetlen helyreállítani a kapcsolatot.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv