Kollégák a Facebookon: erre figyelj, ha ismerősök vagytok

Zabolai Margit
Írta: ,

Rokonok, barátok, egykori iskolatársak mellett az ember a kollégáit is megtalálja Facebook-on. Van, aki kifejezetten barártságos gesztusnak tartja ismerősnek jelölni őket, más csak nem meri elutasítani a felkérésüket. Egy biztos: ha már ismerősök vagytok, figyelj az alábbi dolgokra!

Óvatosan a panasszal

Vannak, akiket kifejezetten zavar, mert úgy gondolják, hogy a közösségi oldal nem erre való, de a legtöbben nem tudjuk megállni, hogy időnként ne öntsük itt ki a szívünket, ha valaki megbántott vagy megsértett minket munka közben.


Jobb nélkülük? 6 ismerős, akit most azonnal törölj


Arra vigyázz, hogy ha ilyesmiről a Facebookon panaszkodsz, és van munkahelyi ismerősöd, szinte biztos, hogy a többi kolléga fülébe is visszajut a dolog, ez pedig egy kisebb nézeteltérést is csúnyán elmérgesíthet.

„Ellógtam a munkát”

Mindannyiunknak vannak napjai, legalább egyszer-egyszer, amikor a könnyebbik végükről fogjuk meg a dolgokat.

Lehet, hogy a munkahelyi ebéd után ott maradsz még egy koktélra, esetleg kivételesen félretolod azt az óriási aktát, amin át kellene rágnod magadat, és csak másnap fogsz hozzá.

Kár is lenne tagadni, mindenki csinál néha ilyesmit, erre valószínűleg a barátaid is mosolyogva legyintenek, hiszen tudják, hogy egyébként keményen dolgozol.

De a lustálkodós napodat ne a Facebookon oszd meg velük, mert a főnöködet nem fogja érdekelni, hogy a hónap összes többi napján túlóráztál, ha kiderül, hogy munkaidőben 10 percet nem a feladatoddal foglalkoztál.