Kirúgtak? 4 tipp, hogy hamar túllendülj rajta

Nagy Niki
Írta: ,
Kirúgtak? 4 tipp, hogy hamar túllendülj rajta

Kép forrása: pexels.com

Mindenkivel előfordul, hogy nem felel meg annyira egy munkára, mint kellene, vagy éppen nem jön ki a főnökkel, és lapátra teszik. Egy ilyen történés mindig eléggé megviseli az embert, még akkor is, ha számít rá, akkor meg pláne, ha hidegzuhanyként jön – az elutasítás soha nem esik jól, főleg, ha szerettük is a munkahelyet. Ezekkel a tippekkel könnyebben túllehetsz a csalódáson.

Fogadd el, hogy kirúgtak

Ez nehezebb lehet, mint amilyennek hangzik, mivel a munkahelyünkön nagyjából napi 8 órát azért legalább eltöltünk, komoly része az életünknek. Az energiánk és az időnk nagy részét erre a helyre fordítjuk, ha pedig kihúzzák alólunk, az sokként hat.

Ha kirúgnak, az az egódnak és az önértékelésednek sem tesz jót, ezt is fel kell dolgoznod.

Ahhoz, hogy ezen a szakaszon könnyen túllendülj, először is hagynod kell, hogy mérges, csalódott, ideges legyél, ne próbáld meg elnyomni magadban a feltörő érzéseket. Másodszor pedig mondd el valakinek, hogy mi történt veled, és öntsd ki a szíved – hamar észreveszed, hogy nem vagy egyedül a problémáiddal, és történt már hasonló mással is.

Tartsd távol magad a drámakirálynőktől!

Ha nem csak téged rúgtak ki, próbálj meg nem közösködni azokkal, akik túlreagálják a helyzetet, és téged is sokkal stresszesebbé tesznek. Emlékezz, hogy az élet neked is legalább annyira nehéz, mint mindenki másnak, és mással is megtörtént már ugyanez, nem is egyszer, és ők is túlélték a dolgot. Ez nem a világ vége – ne barátkozz olyanokkal, akik úgy gondolják, hogy igen.