Kiakasztott a kolléganőd? Így kezelheted könnyen a munkahelyi konfliktust

Írta: ,

Sosem szerencsés olyasvalakivel rosszban lenni, akivel nap mint nap együtt kell dolgoznod. Bármennyire is vészes a helyzet, nem az az egyetlen megoldás, hogy új állás után nézel – több lehetőség is a rendelkezésedre áll, hogy javíts a helyzeten!

Mikortól vedd komolyan a dolgot?

1/5 Mikortól vedd komolyan a dolgot?

A munkahelyi konfliktusok gyakorlatilag kivédhetetlenek, hiszen hiába közösek a feladataitok, más személyiségek vagytok.

A kérdés csak az, mennyire hagyjátok elmélyülni a nézeteltéréseket – ez attól is függ, hogy konfliktuskerülőek, szókimondóak, kompromisszum készek, vagy éppen magatokban duzzogó típusok vagytok-e.

Az mindenesetre biztos, hogy ha már a kolléganőd puszta jelenléte, lélegzetvétele is idegesít, és lépten-nyomon azt lesed, hogyan tehetnél keresztbe neki, akkor ideje megoldást keresnetek

Lehetőleg még azelőtt, hogy a főnök kényszerítene erre titeket…

Mindenekelőtt mérlegelj! Kép forrása: styleoholic.com

2/5 Mindenekelőtt mérlegelj!

Az eredményes kommunikáció érdekében először magadban érdemes tisztázni a kérdést. Mekkora az esély rá, hogy kifejezetten ellened irányult a dolog? Lehet, hogy valójában nem akart kiszúrni veled, csak nem volt képes rendesen átlátni a helyzetet?

Hányszor kerültél miatta ilyen helyzetbe? Ez az első alkalom, vagy már sokszor tett keresztbe neked?

Amennyiben van rá esély, hogy nem direkt bántott meg, és ez volt az első ilyen baklövése, ne is mérgelődj tovább! Bátran jegyezd meg neki, mi bánt, de legyél vele figyelmes – könnyen lehet, hogy az egész most esik le neki, és nyomban bocsánatot kér érte. Probléma letudva!

Ne várj, kezdeményezz!

3/5 Ne várj, kezdeményezz!

Több oka is van annak, hogy miért te legyél a kezdeményező fél.

Először is, a másiknak talán fel sem tűnt, hogy megbántott, így hiába vársz a bocsánatkérésére. Ő csak azt fogja észrevenni, hogy nem ugyanúgy bánsz vele, mint korábban, és talán idővel rákérdez, miért.

Másodszor lényeges, hogy mindenki – nem csak az adott kolléganőd – előtt bizonyíthatod, hogy felelősségteljes, felnőtt ember vagy, aki nem megy bele az övön aluli játszmákba.

Végül pedig a saját magad nyugalma a legfontosabb, és ha ehhez az kell, hogy részt vegyél egy kellemetlennek ígérkező beszélgetésen, akkor nincs miért halogatnod a dolgot!

Direkt szúrt ki veled? Kép forrása: becmartin.com

4/5 Direkt szúrt ki veled?

De mi van akkor, ha szinte biztos vagy benne, hogy a kolléganőd direkt tett neked keresztbe, és úgy tűnik, állandóan meg is ragadja az alkalmat, hogy kifejezetten veled szúrjon ki?

Ekkor sem kell rögtön nekiesned, de nem is érdemes tovább halogatnod a komoly beszélgetést. Nyugodtan mondd el neki négyszemközt, hogy felnőtt embernek gondolod mindkettőtöket, és ha már úgy hozta a sors, hogy együtt kell dolgoznotok, akkor lehetőség szerint próbáljátok a megoldásokat előtérbe helyezni. Nem az a cél, hogy puszipajtások legyetek – ezt bátran közöld vele is. Végül pedig ajánld fel az általad kiagyalt megoldásokat, amik nem csak a nézeteltérést oldják fel köztetek, hanem a jövőbeli gondokat is megelőzhetik.

Ha nagyon vészes a helyzet...

5/5 Ha nagyon vészes a helyzet...

Amennyiben úgy érzed, mindent megtettél az ügy érdekében, ám másodszorra, harmadszorra sem történik semmi, akkor ideje a felettesedhez fordulnod. Persze ettől óvodában érezheted magadat, és azt gondolhatod, gyerekes dolog árulkodni, de itt nem erről van szó.

Természetesen ez már a végső lehetőség, és csak akkor érdemes élned vele, ha a köztetek levő nézeteltérés feloldhatatlannak tűnik, és úgy érzed, a kolléganőd minden megoldási lehetőségnek ellenáll.

Ekkor azonban fontos, hogy konkrét problémával állj a főnök elé, ne akard a másikat befeketíteni, csak és kizárólag azokra a tényezőkre koncentrálj, amik a munkátokat befolyásolják (tehát a magánéleti nézeteltéréseket semmiképpen se hozd fel).