Kiakasztott a kolléganőd? Így kezelheted könnyen a munkahelyi konfliktust

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Sosem szerencsés olyasvalakivel rosszban lenni, akivel nap mint nap együtt kell dolgoznod. Bármennyire is vészes a helyzet, nem az az egyetlen megoldás, hogy új állás után nézel – több lehetőség is a rendelkezésedre áll, hogy javíts a helyzeten!

Mikortól vedd komolyan a dolgot?

A munkahelyi konfliktusok gyakorlatilag kivédhetetlenek, hiszen hiába közösek a feladataitok, más személyiségek vagytok.

A kérdés csak az, mennyire hagyjátok elmélyülni a nézeteltéréseket – ez attól is függ, hogy konfliktuskerülőek, szókimondóak, kompromisszum készek, vagy éppen magatokban duzzogó típusok vagytok-e.

Az mindenesetre biztos, hogy ha már a kolléganőd puszta jelenléte, lélegzetvétele is idegesít, és lépten-nyomon azt lesed, hogyan tehetnél keresztbe neki, akkor ideje megoldást keresnetek

Lehetőleg még azelőtt, hogy a főnök kényszerítene erre titeket…

Mindenekelőtt mérlegelj! Kép forrása: styleoholic.com

Az eredményes kommunikáció érdekében először magadban érdemes tisztázni a kérdést. Mekkora az esély rá, hogy kifejezetten ellened irányult a dolog? Lehet, hogy valójában nem akart kiszúrni veled, csak nem volt képes rendesen átlátni a helyzetet?

Hányszor kerültél miatta ilyen helyzetbe? Ez az első alkalom, vagy már sokszor tett keresztbe neked?

Amennyiben van rá esély, hogy nem direkt bántott meg, és ez volt az első ilyen baklövése, ne is mérgelődj tovább! Bátran jegyezd meg neki, mi bánt, de legyél vele figyelmes – könnyen lehet, hogy az egész most esik le neki, és nyomban bocsánatot kér érte. Probléma letudva!