Kezdd okosan a napot! 6 tipp a produktív munkavégzéshez

Póta Szilvia
Írta: ,
Kezdd okosan a napot! 6 tipp a produktív munkavégzéshez

Az, ahogyan a napodat indítod a munkahelyeden, meghatározó lehet a produktivitásod és hangulatod szempontjából is. Általában az első néhány perc a legstresszesebb az irodában, hiszen ilyenkor szembesülünk az e-mailek és a feladatok végtelennek tűnő sorával. A sikeres emberek azonban nem hagyják, hogy a negativitás maga alá gyűrje őket, helyette olyan reggeli rutint és szokásokat alakítanak ki, amelyek segítenek a koncentrációban, sőt, még élvezetesebbé is teszik a munkát!

Érkezz korán! Kép forrása: weheartit.com

Azzal, hogy még a kollégáid előtt érsz az irodába, lehetővé teszed magadnak, hogy csendben, nyugodt körülmények között indíthasd a napodat, és legyen időd ráhangolódni a feladatokra. A késés tudata már önmagában szorongással tölti el az embert, melynek következtében idegesen és feszülten érünk be a munkahelyünkre, ami figyelmetlenségekhez és hibákhoz vezethet.

A sikeres emberek tisztában vannak azzal, milyen nagy jelentősége van a kora reggeli felkelésnek. Így ahelyett, hogy sietős tempóban hagynád el a házat annak reményében, hogy még időben beérsz a munkahelyedre, áldozz időt a készülődésre!

Írj listát! Kép forrása: aliceandlois.com

Készíts listát az elvégzendő feladatokról, legyen szó akár rövid, közép, vagy hosszú távú projektekről! Használd ezt a továbbiakban hivatkozási pontként a munka megtervezéséhez!

Rangsorold a feladatokat fontossági sorrend szerint, és jegyezz fel mindent, amit reálisan egy nap alatt el lehet végezni. Azt is kalkuláld bele, hogy körülbelül mennyi időt vesz igénybe egy-egy projekt, szem előtt tartva a telefonok, találkozók és e-mailek általi megszakításokat is.

Kezdd a napot azzal, hogy áttekinted a feladatokat, a határidőket, illetve a találkozók időpontját!