Jelek, amik arra utalnak, hogy karrierváltásra van szükséged

Irimiás Alíz
Írta: ,

Néhány évtizeddel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, hogy 2-3, de legfeljebb 5-7 évente váltsunk munkahelyet, ma pedig már az hangzik irreálisan, ha valaki az első vagy a második munkahelyéről szeretne nyugdíjba menni. A szakemberek szerint legfeljebb 5 évente váltanunk kellene ahhoz, hogy ne fásuljunk bele a munkánkba, és teljes legyen az életünk.

Az első karrierváltásom előtt hosszú évekig ültem a babérjaimon egy olyan munkahelyen, ahová 10 évig örömmel jártam be, függetlenül attól, hogy hajnalban kellett kelnem, 10-12 órákat dolgoztam, és több főnököm is volt egyszerre. Aztán jött 3-4 olyan év, amikor már nem szerettem bejárni, nem beszélgettem a kollégáimmal, csak a pénz és a megszokás tartott ott. Hosszú ideig nem fájt eléggé, hogy váltsak.

Aztán váltottam: egy szempillantás alatt fele annyi pénzért dolgoztam, de szerettem bejárni a munkahelyemre, szerettem, amit csináltam, és jóban voltam a kollégákkal.

Innen – mikor eljött az idő – már jóval könnyebb volt új vizekre evezni, mivel időben felismertem a jeleket, amelyek arra utaltak, hogy mennem kell.