Karrier, vagy magánélet? Létezik arany középút, ha mindenből a legjobbat akarom?

Írta: ,

Nem könnyű kérdés, mégis mindenki az arany középútra törekszik. Nem állítjuk, hogy az év 365 napján ez sikerülni fog, de mindenképpen törekedned kell rá. Manapság azonban az a tendencia, hogy a nők sokkal inkább a karrierükre koncentrálnak, háttérbe helyezve magánéletüket. De mi van akkor, ha valaki mindenből a legjobbat akarja?

1/5 Ha a karriert választod

Mostanság ez a gyakoribb az emberek körében és rögtön elmagyarázzuk, hogy miért.

Mindenki szeretne sikeres, szép és gazdag lenni, megszerezni az aktuális státuszszimbólumokat, ezzel bizonyítva, hogy a társadalom megbecsült és hasznos tagja.

Csak, hogy arra már kevesen gondolnak, hogy ez bizony hosszú évek kemény munkája lesz, főleg egy olyan világban, ahol tízszer keményebben kell dolgozni másoknál ahhoz, hogy valaki igazán jó életet élhessen.

Könnyen lehet, hogy ott találod magad negyvenes éveid elején sikeres nőként, viszont akkor már teljesen másként állsz majd a családalapítás gondolatához.

Úgy is mondhatnánk, hogy annyira nem fog meghatni egy férj és gyerek gondolata.

Ha a családot választod Kép forrása: lapetitepeach.com

2/5 Ha a családot választod

És akkor vizsgáljuk meg a másik eshetőséget, hogy mi történik akkor, ha karrier helyett, maximálisan a családalapítás mellett döntesz.

Ebben az esetben kevésbé fog az számítani, hogy hivatásodban kiteljesedj, hiszen a legtöbb édesanya tudja, hogy mindig a gyerekek állnak majd az első helyen.

Bár újra elkezdhet dolgozni, soha nem lesz olyan termékeny a munkája, mint a családalapítás előtti időszakban.

Ugyanis ő bizony fel fog állni az íróasztaltól, ha gyermeke belázasodik az iskolában és nem fog hajnalokig az irodában dolgozni a cég érdekeit szem előtt tartva.

Viszont helyette olyanban lesz része, amit talán egy munka sem tudna megadni számára.

És a köztes állapot? Kép forrása: miarmarioenruinas.com

3/5 És a köztes állapot?

Az a bizonyos arany középút egy olyan út, amire minden ember vágyakozik, mert azt gondolja, hogy akkor ér el a csúcsra, azonban a való életben ezt nagyon nehéz teljesíteni, mert az egyik oldal mindig előtérbe kerül majd.

Tulajdonképpen az arany középút egy illúzió, amiben mindannyian szeretnénk élni. Egy tökéletességet jelképező állapot, ami gyakorlatilag nem létezik és, aminek elvesztésétől rettegünk.

Persze vannak kivételek és van, mikor valaki képes a balance megteremtésére, de az is csak egy pillanatnyi állapot. A valóságban sajnos választanod kell majd.

Lehet, hogy nem nagymértékben, de a mérleg jobban fog dőlni az egyik irányba.

Emberfüggő Kép forrása: stephaniesunderland.com

4/5 Emberfüggő

Sokszor beskatulyázzák a nőket, ha a hivatásukat választják, ezzel rideg, karrierista embernek állítják be őket, pedig voltaképpen csak arról van szó, hogy hoztak egy döntést.

Honnan is tudhatnánk, hogy másnak mi okozza a boldogságot és kik vagyunk, hogy egymás felett pálcát törjünk?

Közben pedig abba bele sem gondolnak, hogy lehet, hogy nem mindenki számára való a család és gyerekek.

Vannak olyan nők, akik határozottan állítják, hogy ők nem szeretnének gyereket, mégis az egész környezetük szeretné rájuk erőltetni az egészet.

Ha belemegy, akkor adott egy boldogtalan édesanya, aki nem saját késztetésből vállalt gyereket és valószínű, hogy ezt a gyerek fogja majd legjobban megérezni.

Csak magadra hallgass! Kép forrása: news.vh-artists.com

5/5 Csak magadra hallgass!

Ebben a döntésben ne hallgass senki másra, csakis magadra.

Nyilván a nagyszüleid és a szüleid is azt szeretnék, ha minél hamarabb családot alapítanál, elkezdenéd a „való” életet, de közben pedig lehet nem is tudják, hogy te nem erre vágysz.

Ha igazán szeretnéd ezt az életet élni, akkor éld ezt!

De, ha másra vágysz, akkor ne hagyd, hogy az elvárások bedaráljanak, mert csak te tudhatod, hogy mi a jó neked.

Ne érdekeljen, hogy XY mit gondol majd rólad, mert az nem a te problémád. Neked egy feladatod van, mégpedig az, hogy megtaláld a saját utadat.