Karrier, vagy magánélet? Létezik arany középút, ha mindenből a legjobbat akarom?

Berényi Nóri
Írta: ,

Nem könnyű kérdés, mégis mindenki az arany középútra törekszik. Nem állítjuk, hogy az év 365 napján ez sikerülni fog, de mindenképpen törekedned kell rá. Manapság azonban az a tendencia, hogy a nők sokkal inkább a karrierükre koncentrálnak, háttérbe helyezve magánéletüket. De mi van akkor, ha valaki mindenből a legjobbat akarja?

Mostanság ez a gyakoribb az emberek körében és rögtön elmagyarázzuk, hogy miért.

Mindenki szeretne sikeres, szép és gazdag lenni, megszerezni az aktuális státuszszimbólumokat, ezzel bizonyítva, hogy a társadalom megbecsült és hasznos tagja.

Csak, hogy arra már kevesen gondolnak, hogy ez bizony hosszú évek kemény munkája lesz, főleg egy olyan világban, ahol tízszer keményebben kell dolgozni másoknál ahhoz, hogy valaki igazán jó életet élhessen.

Könnyen lehet, hogy ott találod magad negyvenes éveid elején sikeres nőként, viszont akkor már teljesen másként állsz majd a családalapítás gondolatához.

Úgy is mondhatnánk, hogy annyira nem fog meghatni egy férj és gyerek gondolata.

Ha a családot választod Kép forrása: lapetitepeach.com

És akkor vizsgáljuk meg a másik eshetőséget, hogy mi történik akkor, ha karrier helyett, maximálisan a családalapítás mellett döntesz.

Ebben az esetben kevésbé fog az számítani, hogy hivatásodban kiteljesedj, hiszen a legtöbb édesanya tudja, hogy mindig a gyerekek állnak majd az első helyen.

Bár újra elkezdhet dolgozni, soha nem lesz olyan termékeny a munkája, mint a családalapítás előtti időszakban.

Ugyanis ő bizony fel fog állni az íróasztaltól, ha gyermeke belázasodik az iskolában és nem fog hajnalokig az irodában dolgozni a cég érdekeit szem előtt tartva.

Viszont helyette olyanban lesz része, amit talán egy munka sem tudna megadni számára.