Karácsonykor is dolgozol? 10 dolog, amit te mindenkinél jobban átérzel

Szirák Viki
Írta: ,

Karácsonykor senki sem szeretne dolgozni, de bizonyos területeken sajnos muszáj akár szenteste is bevállalni a műszakot. Ha te is gyakran dolgozol az ünnepek alatt, akkor az alábbi 10 dolgot biztosan meg fogod érteni.

1. Mindig azok tölthetik otthon az ünnepeket, akiknek családjuk, gyermekeik vannak. Ha te szingli vagy, szinte biztosra veszed, hogy idén karácsonykor is neked kell bent lenned a melóban, noha tudnál jobb programot is kitalálni magadnak. De közben tudod, hogy rosszul jönne le, ha ezért szólnál a főnöknek, így inkább elfogadod, hogy idén is te húztad a rövidebbet.

2. Az egyetlen dolog, ami vigasztal ilyenkor, hogy a munkahelyeden plusz pénzt fizetnek a karácsonyi műszakért. Így legalább a karácsonyi ajándékok árának egy része megtérül (noha tudod, hogy úgyis rájuk költöd ezt az összeget is), és egy kicsit elfogadhatóbbnak érzed azt, hogy az ünnepek alatt is dolgoznod kell.

Karácsonykor is dolgozol? 10 dolog, amit te mindenkinél jobban átérzel

3. Elmondani a családodnak, hogy nem leszel otthon karácsonykor, sosem egyszerű feladat. Anyukád neheztel rád, amiért még ilyenkor sem szakítasz időt rá, és a tesóid is megharagszanak, hogy nem látnak szenteste. Pedig te tényleg szeretnél hazamenni, így még nehezebb elviselni azt, hogy megbántod őket akaratlanul.

4. Amennyiben a kereskedelemben dolgozol, és vannak gyerekeid, nincs egyszerű dolgod, hiszen a legtöbb bolt délutánig nyitva tart. Elmagyarázni nekik, hogy csak akkor érsz haza, amikor már besötétedett, sosem kellemes. Ők is azt szeretnék, hogy otthon legyél egész nap, és együtt főzőcskézzetek, ami a munkád miatt nem történhet meg.

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció