Jobb pozíció, nagyobb fizetés az új évben? Lépések, amelyek elvezetnek a célodhoz

Bodnár Alexa
Írta: ,

„A következő évben jobb állásom lesz” – gyakori újévi fogadalom, amely jól hangzik, de kevesen tesznek érte valójában. Ha te is jobb pozícióra, fizetésemelésre pályázol idén, akkor az elhatározásodat kövessék a tettek! Az alábbi lépések segíthetnek abban, hogy elérd a célodat!

A legalapvetőbb tanács, ha jobb pozícióra vágysz, hogy ne csak annyit teljesíts, mint amit elvárnak tőled, hanem igyekezz rendszeresen többet teljesíteni, jobbat nyújtani.

Ez a legcélravezetőbb módja annak, hogy kitűnj a többi kolléga közül, így ha valakinek jobb lehetőséget adnának a vezetők, akkor te leszel az, aki először az eszükbe jut majd.

Ha már régebb óta dolgozik valaki egy helyen, hajlamos abba a hibába esni, hogy a teljesítményét nem saját magához, hanem a frissebben érkezett kollégákéhoz hasonlítja: de ez sajnos nem a jó módja annak, hogy jobb pozíciót kapj!

Ha vannak olyan projektek, amikhez önkéntes alapon keresnek gazdát, legyél te az, aki ezeket elviszi.

Ha ötletelni kell valamiről, igyekezz megcsillogtatni a tudásodat, ne csak szemlesütve ülj a gépednél, míg ha egy kolléga beteg vagy szabadságra megy, vállalkozz arra, hogy helyettesíted.

Ebből látják majd a feletteseid, hogy te nem kerülöd a munkát, épp ellenkezőleg, és rád bármikor lehet számítani, ha szükség van valakire.