4 jelző, amit sose használj magadra, ha sikeres szeretnél lenni

Pölz Kitti
Írta: ,
4 jelző, amit sose használj magadra, ha sikeres szeretnél lenni

Kép forrása: unsplash.com

Ha meg kéne fogalmaznod kerek egész mondatokban, hogy ki vagy, mit mondanál? És ha csak szavakat használhatnál? Annak ellenére, hogy tudjuk, milyen ereje van a szavaknak, mégis sűrűn használunk rossz, sőt kifejezetten negatív jelzőket magunkra – gondolj csak a legutóbbi bakidra vagy bénázásodra otthon vagy akár a munkahelyeden... Persze a szó elszáll, az írás megmarad, de ezekre a helyzetekre ez mégsem teljesen igaz, hiszen azok az apró kis bántások, amikkel nap mint nap „illeted” magad, mély nyomot hagyhatnak benned úgy, hogy észre sem veszed.

Vannak dolgok, amiket a sikeres emberek gyökeresen máshogy csinálnak és gondolnak, mint azok, akiknek kevésbé jött be az élet (eddig) – ezek persze eredhetnek a világnézettől kezdve a családi normákon át a napi rutinig mindenhonnan, de egy dolog biztos: a sikeres emberek igenis megválogatják a szavaikat. Akkor is, amikor magukról beszélnek. Íme négy jelző, amit mostantól felejts el, ha magasabb életszínvonalat, nagyobb önbizalmat és kirobbanó sikereket szeretnél elérni!

Önző Kép forrása: unsplash.com

Az önzőség annyira relatív fogalom... Hogyan tudod eldönteni, hogy ki mennyire önző?

Lehet, hogy megbántottál valakit, és az is lehet, hogy nem cselekedtél úgy, ahogy megkövetelte volna a szituáció, de ki tud minden helyzetben 100%-ig tökéletesen, másoknak megfelelve helytállni?

Segítek: senki.

Úgyhogy mielőtt leönzőznéd magad egy helyzetben, gondold végig, mások hogyan csinálták volna – hidd el, mindenki a saját érdekeit nézi először, hiszen emberek vagyunk mind...

„Lehetnék..." Kép forrása: unsplash.com

Egészítsd ki a mondatot: én olyan... lehetnék, ha megcsinálnám a(z) …-t.

Biztos eszedbe jut valami, ha ezeket a lyukakat kiegészíted. Akkor tedd fel magadnak a kérdést: miért nem csinálom? Milyen lehetnék? Ki szeretnék lenni?

Ha örök életedben azt szajkózod, hogy te milyen szuper főnök lennél, miért elégszel meg egy beosztotti pozícióval? Ha úgy érzed, szuper sportoló lehetnél, miért nem vágsz bele? Szerinted jó cukrász lennél? Akkor legyél!

Ne használd többet a feltételes módot és ne nyugtasd magad azzal, hogy „majd egyszer belevágok az álmom megvalósításába.

Gyerünk, kelj fel a kanapéról és legyél az, aki lehetnél!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?