4 jelző, amit soha ne használj magadra, ha sikeres szeretnél lenni

Pölz Kitti
Írta: ,
4 jelző, amit soha ne használj magadra, ha sikeres szeretnél lenni

Kép forrása: unsplash.com

Ha meg kéne fogalmaznod kerek egész mondatokban, hogy ki vagy, mit mondanál? És ha csak szavakat használhatnál? Annak ellenére, hogy tudjuk, milyen ereje van a szavaknak, mégis sűrűn használunk rossz, sőt kifejezetten negatív jelzőket magunkra – gondolj csak a legutóbbi bakidra vagy bénázásodra otthon vagy akár a munkahelyeden... Persze a szó elszáll, az írás megmarad, de ezekre a helyzetekre ez mégsem teljesen igaz, hiszen azok az apró kis bántások, amikkel nap mint nap „illeted” magad, mély nyomot hagyhatnak benned úgy, hogy észre sem veszed.

Vannak dolgok, amiket a sikeres emberek gyökeresen máshogy csinálnak és gondolnak, mint azok, akiknek kevésbé jött be az élet (eddig) – ezek persze eredhetnek a világnézettől kezdve a családi normákon át a napi rutinig mindenhonnan, de egy dolog biztos: a sikeres emberek igenis megválogatják a szavaikat. Akkor is, amikor magukról beszélnek. Íme négy jelző, amit mostantól felejts el, ha magasabb életszínvonalat, nagyobb önbizalmat és kirobbanó sikereket szeretnél elérni!

Szerencsétlen Kép forrása: unsplash.com

Azzal, hogy magadat szerencsétlennek titulálod (tehát beismered, hogy nem mindig jönnek össze úgy a dolgok, ahogy azt szeretnéd), könnyen a visszájára fordíthatod a dolgokat és idővel ezzel a szóval tolod majd le magadról az összes felelősséget.

Először csak leejtesz valamit és akkor használod, aztán újra kimondod, amikor beszámolsz egy rosszul sikerült randiról, majd a végén azon kapod magad, hogy az állásodból is „amiatt bocsátottak el, mert elvileg szerencsétlen vagy”...

Ne mondj ilyeneket magadra! Mindig elemezd a veled történő eseményeket és lásd meg, mi volt a te szereped a sztoriban, a többit felejtsd el – és főleg ne a szerencsédre vagy a balszerencsédre fogj bizonyos balul elsült dolgokat.

Maga a rombolás ez a szó: minden, ami a lehetetlent jelenti, nyolc egyszerű betűbe csomagolva.

Amikor azt mondod, hogy képtelen vagy valamire, mit érzel legbelül?

Azt, hogy gátakba, falakba ütköztél és nem látod, hogyan mássz ki a helyzetből – ilyenkor kell segítséget kérni, ami egyáltalán nem szégyen, sőt: a sikeres emberek nagy része elfogadta mások önzetlen segítségét, és így jutott el a csúcsra!

Nincs olyan, hogy lehetetlen és képtelen még akkor sem, ha nagyon úgy tűnik a helyzet.

Felejtsd el ezt a szót és hívj fel valakit, mielőtt kimondanád és végleg bebetonoznád a megoldást rejtő kiutat!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!