Intő jelek, hogy veszélyben a munkahelyed - Vajon ki akarnak rúgni?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Intő jelek, hogy veszélyben a munkahelyed - Vajon ki akarnak rúgni?

Sajnos manapság szinte egyetlenegy munkahelyre sem mondhatjuk azt, hogy sziklaszilárd. De nem muszáj ahhoz valamilyen hatalmas bakit elkövetned, hogy a kirúgással számolnod kelljen. Időnként derült égből villámcsapásként érkezik az elbocsátás. Vagy mégsem? Ezek a jelek árulkodhatnak, hogy valami nem stimmel.

Ha egyáltalán volt, mert az is intő jel, hogy még soha nem kaptál egy valamirevaló hátba veregetést. Ez adódhat abból is, hogy egyáltalán nincs jó főnököd, de sajnos arra ugyancsak utalhat, hogy nem végzed jól a munkádat.

Öröm az ürömben, hogy ez többnyire záros időn belül ki szokott derülni. Tehát, ha a próbaidő alatt egyszer sem dicsérnek meg, akkor sanszos, hogy nem ez lesz a végleges állásod.

Viszont, ha már néhány éve dolgozol a cégnél, ahol rendszeresen kaptál pozitív megerősítést, most azonban mintha elvágták volna a dicséreteket, akkor esélyes, hogy már nem elégedettek a munkáddal.

Ebben az esetben célszerű érdeklődnöd, hiszen nem biztos, hogy egy kisebb változtatással ne tudnád megmenteni a munkahelyedet. Félreértés is állhat a háttérben, úgyhogy, ha nem vagy biztos a dolgodban, nyugodtan érdeklődj, mit tehetsz!

Ez minden szempontból intő jel, bár kényelmesnek tűnik. Hacsak nem arról van szó, hogy egyre jobb és hatékonyabb vagy, akkor minden bizonnyal jóval kevesebb munkát sóznak rád.

Ennek oka lehet az, hogy már az elbocsátásodon gondolkodnak, és nyilván nem szerencsés, ha túl sok olyan feladat fut össze a kezeid között, amiket gyakorlatilag csak te tudsz maradéktalanul elintézni, teljesíteni.

A másik véglet sem szerencsés, hiszen, ha alig van feladatod, akkor előbb-utóbb észreveszik, hogy a fizetésed tulajdonképpen kidobott pénz. Idővel valószínűleg az lesz a vége, hogy másokra bízzák azt a keveset, és tőled megválnak.

Ha a végére járnál a dolgoknak, nyugodtan kérdezz egy jövőbeli projektről, de addig is próbálj nem túl látványosan unatkozni.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?