Így válhat belőled is szuper főnök

Írta: ,

Minden főnök volt egyszer beosztott, sokan körülük mégis megfeledkeznek arról, milyen fontos hatást gyakorol a hozzáállásuk a kollégáik munkájára, motivációjára nézve. Pedig a kutatások pontosan igazolják, hogy egy jó felettes mellett a munkanap is gyorsabban eltelik, közben pedig eredményesebben és gyorsabban lehet dolgozni. Ha a te karrieredben is közeledik egy előléptetés, vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy, a főnököd megfelel-e ezeknek a kritériumoknak, olvasd végig az alábbi eredményeket!

Csapatban a főnökkel

1/4 Csapatban a főnökkel

Máris szebben indul a napod, ha tudod, hogy a munkahelyeden nem stresszes hangulatban és megfeszített tempóban kell dolgoznod.

Ebben pedig nem csak az játszik szerepet, hogy mit dolgozol, hanem egyúttal a főnök hozzáállása is fontos. Egy felmérés szerint azokon a helyeken, ahol a vezető igazi csapatjátékosként vett részt a mindennapokban, az alkalmazottak is sokkal nagyobb eredményeket értek el.

Hiszen ki ne szeretne olyan főnökkel együtt dolgozni, aki barátságos, és ahelyett, hogy kiosztaná a feladatokat, a beosztottjaival közösen próbálja megoldani őket?

Mások ötletei is számítanak

2/4 Mások ötletei is számítanak

Amikor beszélsz a főnököddel, tényleg figyel a mondanivalódra, vagy csak azt várja, hogy átvehesse tőled a szót?

Egy jó vezető tisztában van azzal, hogy másoknak is vannak hasznos ötletei, és tudja, hogy nem minden esetben az ő javaslatai a legjobbak.

Ezzel pedig nincs is semmi probléma, ameddig nyitottan fogadja a többiek alternatív megoldásait.

Ahol viszont a főnök minden ötletet azonnal elvet, sőt, még alaposan meg is kritizálja őket, egy idő után már annyira lerombolja az önbizalmat, hogy inkább senki sem dob be új javaslatokat.

Csak pozitívan

3/4 Csak pozitívan

Ha a főnököd minden napot vidáman, vagy legalábbis optimistán indít, a jókedve biztosan rád ragad.

Valaki, akinek pozitív megérzései vannak a feladatokkal és a munkáddal kapcsolatban, arra ösztönöz, hogy te is így lásd a dolgokat.

Ha pedig a dicséretekkel sem spórol, és olykor meg is jutalmaz (a szóbeli is számít), máris kevésbé tűnik fárasztó munkanapnak egy hétfő vagy kedd.

Ellenben ha csak a hibákat emlegeti fel, és már előre érezteti veled, hogy úgysem fog sikerülni, rögtön a kudarcra készülsz fel lelkileg - és már be is vonzottad a problémákat.

Racionális elvárások

4/4 Racionális elvárások

Sokkal jobban tud együtt dolgozni egy csapat, és az eredmények is látványosabbak, ameddig nincsenek teljesíthetetlen elvárások.

Persze időnként mindenhol megesik, hogy túlórázni kell, ezzel még biztosan neked sincs gondod.

Ha viszont a főnököd a 8 óra munkát csak képletesnek gondolja, és annyi feladatod ad, hogy még este sem tudsz a családoddal pihenni, az már komoly probléma lehet.

Egy jó vezető nem várja el, hogy csak a karrierednek élj, ha pedig túl sok munkát bízna rád, ad egy szabadnapot, vagy átszervezi a határidőket.