Így válhat belőled is szuper főnök

Kerekes Vivien
Írta: ,

Minden főnök volt egyszer beosztott, sokan körülük mégis megfeledkeznek arról, milyen fontos hatást gyakorol a hozzáállásuk a kollégáik munkájára, motivációjára nézve. Pedig a kutatások pontosan igazolják, hogy egy jó felettes mellett a munkanap is gyorsabban eltelik, közben pedig eredményesebben és gyorsabban lehet dolgozni. Ha a te karrieredben is közeledik egy előléptetés, vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy, a főnököd megfelel-e ezeknek a kritériumoknak, olvasd végig az alábbi eredményeket!

Csapatban a főnökkel

Máris szebben indul a napod, ha tudod, hogy a munkahelyeden nem stresszes hangulatban és megfeszített tempóban kell dolgoznod.

Ebben pedig nem csak az játszik szerepet, hogy mit dolgozol, hanem egyúttal a főnök hozzáállása is fontos. Egy felmérés szerint azokon a helyeken, ahol a vezető igazi csapatjátékosként vett részt a mindennapokban, az alkalmazottak is sokkal nagyobb eredményeket értek el.

Hiszen ki ne szeretne olyan főnökkel együtt dolgozni, aki barátságos, és ahelyett, hogy kiosztaná a feladatokat, a beosztottjaival közösen próbálja megoldani őket?

Mások ötletei is számítanak

Amikor beszélsz a főnököddel, tényleg figyel a mondanivalódra, vagy csak azt várja, hogy átvehesse tőled a szót?

Egy jó vezető tisztában van azzal, hogy másoknak is vannak hasznos ötletei, és tudja, hogy nem minden esetben az ő javaslatai a legjobbak.

Ezzel pedig nincs is semmi probléma, ameddig nyitottan fogadja a többiek alternatív megoldásait.

Ahol viszont a főnök minden ötletet azonnal elvet, sőt, még alaposan meg is kritizálja őket, egy idő után már annyira lerombolja az önbizalmat, hogy inkább senki sem dob be új javaslatokat.