Így tűnj ki a munkahelyeden, ha előléptetésre vágysz!

Póta Szilvia
Írta: ,

Mindannyian szeretnénk munkahelyünkön kitűnni a tömegből, ezáltal pedig megszerezni a régóta várt előléptetést. Ám előfordul, hogy nem elég „egyszerűen jól teljesítenünk”, és jól csinálnunk, azt, amit csinálunk, hiszen ezzel mindössze annyit érünk el, hogy nem bocsájtanak el minket, a hőn áhított elismerést azonban nem feltétlenül kapjuk meg. Ha szeretnéd fellendíteni karrieredet, próbáld ki a most következő trükköket!

Kérj visszajelzést!

Ne csak a munkaköri leírásodra koncentrálj! Állj elő új ötletekkel, és keress új megoldásokat! Úgy tűnhetsz ki legkönnyebben a kollégáid közül, ha meghaladod az elvárásokat, és hajlandóságot mutatsz a fejlődésre is.

Keresd fel a főnöködet és kérj időpontot tőle egy négyszemközti találkozóra, mikor átbeszélhetitek a feladatkörödet, és értékelheti a teljesítményedet. Kérj tanácsot tőle, hogyan tudnál fejlődni, és mivel tudnád legjobban elősegíteni a cég rövid, vagy hosszú távú céljainak teljesülését!

Tájékoztasd a felettesedet az általad elért eredményekről, és tegyél javaslatokat a munka hatékonyságának növelésére. Ezzel bizonyíthatod a főnöködnek, hogy fontos számodra a vállalat jövője, és megvan benned az, ami a felelős vezetéshez kell.

Hallasd a hangod a meetingeken!

Ha meghívást kapsz egy meetingre, az azért van, mert a vezetés, illetve a kollégáid számítanak a véleményedre, és bíznak abban, hogy olyan értékes gondolatok birtokában vagy, amelyekkel hozzájárulhatsz a cég sikeréhez.

Semmiképpen se bújj el tehát ezeken a megbeszéléseken, hanem bátran szólalj fel amellett, amiben hiszel!

Ne félj kimondani akkor se a véleményedet, ha az esetleg nem egyezik a többiekével!

Talán mindez elsőre konfliktushoz vezet, ám hosszú távon segíthet előrelendíteni a vállalatot és elérni a céljaidat. Ha valaki nem meri kimondani azt, amit gondol, annak később panaszkodni sincs joga!