Így rázódhatsz vissza a munkába a szabadság után

Sándor Alexandra
Írta: ,

A „nyári” szabadságolások ideje tulajdonképpen áprilistól októberig tart, hiszen rengetegen döntenek úgy, hogy pénztárcájukat kímélve és a legnagyobb nyüzsgést elkerülve inkább elő- vagy utószezonban utaznak. Az viszont időponttól függetlenül biztos, hogy a dolgos hétköznapokba visszarázódni sohasem leányálom…

Legyen rövidebb az első hét!

Ha teheted, ne hétfőn térj vissza a munkahelyedre, hanem inkább szerdán vagy csütörtökön. Így mindössze egy-két napot kell melóval töltened, aztán ismét egy kis pihenés jön.

Ez abból a szempontból is hasznos, hogy a hétköznapi repülő-, busz- és vonatjegyek általában olcsóbbak, tehát az utazás megszervezésénél is spórolhatsz.


Helytől és időtől függetlenül: 7 tipp a rugalmas munkavégzésért


Ráadásul a hétfő sok helyen a megbeszélések és az egyeztetések napja, melyeken extra kényelmetlenül éreznéd magad, ha még nem sikerült felzárkóznod az információkkal.

A rövidebb munkahét azonban kitűnő lehetőséget kínál arra, hogy a magad tempójában utánanézz, mi történt az irodában.

Pihend ki magad előtte!

Oké, hogy a szabadság eleve a pihenésről kellene, hogy szóljon – de legyél őszinte magadhoz!

Utazás esetén már maga a hazajövetel is fárasztó lehet, ha pedig otthon maradsz, elragadhat a házimunka heve.

Ügyelj rá, hogy minél jobban kialudd magad az első munkanapot megelőzően, és igyekezz minimálisra csökkenteni a stressz-szintedet!

A legfontosabb, hogy ne eleve kimerülten próbálj visszamászni a mókuskerékbe.

Ehhez mindenképpen hozzátartozik a szabadság utolsó nyugodt estéje, amikor a céges levelezés és a teendők átnézése helyett jobb, ha belelapozol egy érdekes könyvbe.