Így lehetsz te az „iroda lelke”, akit mindenki kedvel

Berényi Nóri
Írta: ,
Így lehetsz te az „iroda lelke”, akit mindenki kedvel

Elérheted, hogy te legyél az az ember a cégnél, akire mindig lehet számítani, akit szeretnek és megbecsülnek, mind a munkájáért, mind a viselkedéséért. Ha megfogadod ezt a néhány tanácsot, garantáltan te leszel az „irodátok lelke”.

Soha nem tudhatod, kinek a segítségére lesz szükséged a jövőben, ezért azt tanácsoljuk, ha van egy kis plusz időd, energiád, akkor segíts be pár kollégádnak néhanapján.

Főleg akkor, ha például családos emberekről van szó. Biztos nekik is jól fog esni, hogy korábban elszabadulhatnak a munkahelyükről és a családjukkal lehetnek, meg aztán neked is fontos a jó munkahelyi viszony.

Arra azonban nagyon figyelj oda, hogy ebből ne csináljatok rendszert. Rendes dolog kisegíteni a kollégát, aki elúszott a munkával, de azt ne hagyd, hogy kihasználjanak. Ahogy mindenben, itt is érvényesül az arany középút szabálya.

Maradj ki a munkahelyi pletykákból Kép forrása: jenteablog.com

Lehet, hogy kezdetben nem túl „kifizetődő”, ha te vagy a pártatlan, kissé visszahúzódó típus, de hosszú távon ezzel mindenképpen csak nyerhetsz. Gondolj bele: te szereted azokat a kollégáidat, akik egyfolytában pletykálnak?

Valószínű, hogy a válaszod nem, mert ezeket az embereket a nagy többség nehezen viseli el.

Te ne állj be a sorba, legyél inkább csendes megfigyelő, akivel tökéletesen el lehet beszélgetni munkáról, vagy esetleg arról, hogy milyen volt a hétvége, de soha ne adj támadási felületet, amivel visszaélhetnek – márpedig a pletyka pontosan ezt eredményezi.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra