Így legyél hatékonyabb a munkában! – Trükkök, hogy jobban be tudd osztani az idődet

Nagy Niki
Írta: ,

Veled is biztosan elő szokott fordulni, hogy elkalandozol munka közben, semmi kedved nincs nekikezdeni egy feladatnak, és legszívesebben csak hazamennél és feküdnél az ágyban, amíg rád nem esteledik. Keveseknek adatik meg, hogy saját maguk osszák be az idejüket, sajnos legtöbbünknek a nyolcórás munkaidőből kell kihoznunk a maximumot. Van, aki erősen hajlamos a halogatásra (ahogy én is), és képes elveszni a Pinterest-Instagram-Facebook szentháromságában akár órákig, hogy a csajos csetelésekről már ne is ejtsünk szót. Hogyan tudsz kilépni ebből az ördögi körből, rendszerezni a munkádat, és időben készen lenni mindennel? Összegyűjtöttem néhány apró trükköt – saját tapasztalataimból is merítve – , ami a segítségedre lehet ebben.

Oszd fel az idődet szakaszokra! Kép forrása: tumblr, peone

Miután a bevezetőt megírtam, megengedtem magamnak pár perc Pinterest-időt – persze ha minden mondat után így tennék, sosem lennék kész semmivel. De ha szükséged van egy kis szünetre, ne szégyelld kihasználni! 

Én szeretek szép képeket nézegetni, ha befejezek egy gondolatmenetet, mert ez segít átlendülni a következőre, és újabb lendületet ad a munkához.

Próbáld ki, hogy reggel egyszerre válaszolsz az összes e-mailre, utána pihensz egy kicsit, és csak kora délután térsz vissza egy újabb adaghoz – persze csak akkor, ha egyik sem túl sürgős.

Ha még mindig úgy érzed, nagyon sok a munka, bontsd még rövidebb szakaszokra a munkaidőt! Hidd el, sokkal jobban jársz, ha emiatt haladsz egy kicsit lassabban, mintha vég nélkül halogatnál mindent.

Tedd rendbe az asztalod! Kép forrása: brit.co

És itt most nem csak a tisztaságra gondolok: egy szép, hangulatos asztal nagyon sokat tud dobni a munkamorálodon.

Egy-egy virág, egy szép naptár, aranyos kiegészítők és némi fény – ezek azok, amik széppé teszik a környezetedet, és így kevésbé érzed majd nyűgnek, hogy dolgoznod kell.

Én pont ezért szeretek otthonról dolgozni – ott olyan az íróasztalom, ami lelkesít.

Próbáld ki, hogy viszel néhány barátságos dolgot az asztalodra!

Ha mással osztod meg a benti helyedet, ő sem fog ódzkodni egy szép növénytől vagy egy aranyos naptártól.