Így harcolhatod ki magadnak az álomfizetést

Írta: ,

Mi, nők, általában nem vagyunk a legbátrabbak, ha arról van szó, hogy a minket megillető fizetést harcoljuk ki magunknak. Míg egy férfi addig küzd, amíg az összeg legalább a közelében nincs az elképzeléseinek, mi képesek vagyunk sokkal alább adni – többek között ennek is köszönhető az a hatalmas fizetésbeli különbség férfiak és nők között. Ha ebből neked is eleged van, és végre szeretnéd megkapni a munkádért azt az összeget, amit megérdemelsz, akkor az alábbi tippek segíthetnek, hogy jó tárgyalási pozícióból indulj.

Ügyesen a kezdő fizetéssel is! Kép forrása: hellofashionblog.com

1/5 Ügyesen a kezdő fizetéssel is!

Amikor bértárgyalásra kerül sor, alaposan gondold át, az adott pozícióban pontosan mi is lesz a feladatod – nem csak azt, hogy mit kell majd csinálnod, hanem azt is, hogy ez mivel jár összességében. Az egy dolog, hogy a munkaköröddel tisztában vagy, de belegondoltál, hogy ez mennyi túlórátutazásthétvégi munkát jelent majd neked?

Ha a kezdő fizetésedet beszélitek meg a főnököddel, fontos, hogy ezeket a tényezőket kiemeld neki, hogy benne is tudatosuljon: nem csak az elvégzett munkáért, hanem az arra áldozott idődért is kapod a béred. Ha felhívod a figyelmét például arra, hogy bár munkaidőben csak 8 órát vagy bent, de az utazgatásokkal együtt ez már bőven több lesz, ő is sokkal inkább hajlik majd a magasabb összegre.

Kérdezz körbe! Kép forrása: tumblr.refinery29.com

2/5 Kérdezz körbe!

Még akkor is érdemes először körbekérdezni és tájékozódni arról, hogy a jövőbeli kollégáid mennyit keresnek, ha ismered a szakmát, és tudod, nagyjából hogyan kell belőni a fizetést. Minden cég ugyanis más és más; lehet, hogy az egyik többet ajánl, de kevesebb extrát nyújt, míg a másik hozzájárul az albérletedhez, az étkezésedhez, a tömegközlekedéshez, a fizetés viszont egy picit alacsonyabb.

Kérdezd meg, hogy a nagyjából veled egy szinten lévő alkalmazottak hogyan keresnek (persze fix összegre ne számíts, de egy keretet biztosan mondanak), és annál lőj egy kicsit feljebb – a főnök úgyis lejjebb akar majd menni, így pedig találkozhattok a középúton.

Ez akkor fontos különösen, ha más szakmába, vagy más beosztásba érkezel, mint amit otthagysz, és abszolút nem vagy képben azzal, mi a szokás.

Emelést kérni sem egyszerű Kép forrása: stylemepretty.com

3/5 Emelést kérni sem egyszerű

Ha már ott dolgozol egy ideje a jelenlegi munkahelyeden, és nem kezdő fizetést, hanem emelést szeretnél kiharcolni, talán még nehezebb a dolgod. A munkáltatók maguktól nagyon ritkán gondolnak arra, hogy az alkalmazott kicsit többet is megérdemelne. Az első lépés ilyenkor az, hogy magadban fogalmazd meg, milyen összeggel vagy milyen egyéb szolgáltatásokkal lennél boldogabb (rugalmasabb munkaidő, hosszabb ebédszünet stb.), aztán kicsit lőj feljebb! Ahogy az előbb is említettem, a főnök mindig lefelé akar majd alkudni, ha pedig van miből engedned, már nyert ügyed van. Ő elégedetten távozik, hogy a minimális emeléssel sikerült megúsznia, te pedig boldogan üldögélhetsz azzal az összeggel a markodban, amit eredetileg is megálmodtál magadnak.

Emeld ki, mit teszel a cégért Kép forrása: monikahibbs.com

4/5 Emeld ki, mit teszel a cégért

A legtöbb vezető keze alatt általában annyi alkalmazott dolgozik, hogy még ha igazán jól is csinálod a munkád, akkor sem biztos, hogy felfigyel rád – ez az átka a hierarchikus rendszernek. Éppen ezért fontos, hogy a megbeszélésre úgy érkezz, hogy felkészülj a saját erősségeidből, és összegyűjtsd, milyen projektekben volt kulcsszereped, mi az, amit ennek a cégnek nyújtani tudsz.

Ha a főnök látja, hogy tényleg megdolgozol a fizetésedért, jobb szívvel emel rajta, mintha egyáltalán nem tudná hozzátársítani az arcodhoz a sikereidet. Minden olyan dolgot emelj ki, amire büszke vagy, és ne csak az általánosságokról beszélj – a főnök a projektre emlékezni fog, csak arra nem, hogy te is benne voltál.

Ne csak a fizetésre gondolj! Kép forrása: whowhatwear.co.uk

5/5 Ne csak a fizetésre gondolj!

Ha fizetésemelést kérünk, sokszor csak a piszkos anyagiak jutnak az eszünkbe – pedig annyi mással is tudják honorálni a munkánkat! Ha nem vagy különösebben megszorulva, érdemes az egyéb juttatásokon is elgondolkodnod – ezeket ugyanis gyakran szívesebben adják, mint magát a pénzt, hiszen kevesebb adót kell utánuk fizetniük.

Kérj utazási hozzájárulást, étkezési jegyeket, céges autót, céges telefont, bármit, ami nem közvetlenül pénz! Mind nagyon sokat tud segíteni az anyagi helyzeteden (gondolj bele, ha végre nem neked kell fizetni a telefonszámlát, mennyivel beljebb leszel), és sokkal hamarabb fogod megkapni, mint azt a pár tízezer forintot pluszban. Nem érdemes mindig csak pénzben gondolkodni!