Így érheted el, hogy valóban örömmel töltsön el a munkád

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Így érheted el, hogy valóban örömmel töltsön el a munkád

Kép forrása: mckennableu.com

Időnként akkor is belefáradhatsz a munkádba, ha egyébként imádod azt, amit csinálsz. Ám ilyenkor elegendő lehet, ha tartasz egy kis szünetet, kérsz pár nap szabit, vagy csak megiszol egy bögre kávét. Na de mit tehetsz akkor, ha ennél jóval többre, sokkal nagyobb motivációra van szükséged?

Válaszd azt, amit szeretsz

Persze, mondani könnyű! Hiszen sok esetben sajnos tényleg nem választás, hanem szükség kérdése, aktuálisan hol és mit dolgozol. Azonban viszont csak tőled függ, hosszútávon hova jutsz el!

Ha semmit sem teszel az ügy érdekében – még annyit se, hogy rendszeresen megnézd az új hirdetéseket, vagy nyitott szemmel és füllel járj – akkor éveket húzhatsz le egy katasztrofális munkahelyen.

A pénzre mindenkinek szüksége van, de a változtatás lehetősége is ott áll előtted is. A kérdés már csak az, hajlandó vagy-e tanulni, lépéseket tenni azért, hogy álmaid munkahelyén dolgozhass vagy továbbra is vársz, hátha „lesz valahogy”?

Mérlegeld, mit érhetsz el

Ahhoz, hogy motiválttá válhass egy adott projektben, vagy akár egy konkrét munkakörben, ki kell derítened, milyen eredményeket érhetsz el vele (ezek persze lehetnek nagyok, de egészen kicsik is).

Egy feladat, ami jól mutat a CV-dben?

Egy cél, amivel bizonyíthatsz magadnak, így az önbizalmadra is jó hatással lesz?

Csak a te hozzáállásodon múlik, hogy mit hozol ki a rád váró feladatokból, és hogyan formálod őket stresszforrásból inspirációvá!

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv