Honnan tudod, hogy munkahelyet kéne váltanod?

Írta: ,

Nagyon nehéz megmondani, mikor jön el az a pillanat, amikor már kinőtted a korábbi munkahelyedet, és váltanod kéne – főleg akkor, ha nagyon szereted, ahol vagy, és tulajdonképpen akár nyugdíjba is mennél onnan. Sajnos a munka világa nem ilyen egyszerű, és gyakran váltani kell, hogy fejlődhess. Ez a néhány tipp segíthet abban, hogy eldöntsd: menj-e, vagy még maradj egy darabig.

Nem érzed, hogy lefoglal Kép forrása: theclosetheroes.com

1/5 Nem érzed, hogy lefoglal

A jó munka kitölti az életed nagy részét – rosszul hangzik, meg úgy, mintha a munkádnak élnél, de valójában annyi időt töltesz a munkahelyeden, hogy muszáj olyat választanod, ami leköt, lefoglal, és el tudsz benne veszni (jó értelemben).

Ha azt veszed észre, hogy egyre többet lógsz a Facebookon, vagy elképesztően unatkozol, és igazából senkit nem zavar, ha nem dolgozod halálra magad, akkor érdemes elgondolkodni: szeretnél-e olyan helyen lenni, ahol nem érzed, hogy kihozhatod magadból a maximumot?

Ha nem érdekel, nem vagy izgatott tőle, nem mész legalább néhanapján boldogan dolgozni, akkor bizony lépj le minél előbb.

Minden napod ugyanolyan Kép forrása: mydomaine.com

2/5 Minden napod ugyanolyan

Nincs baj azzal, ha valaki szereti a rutint. Bizonyos szinten szükségünk van rá az életünkben – mindenki máshol találja meg ezt, legyen az a munka, a párkapcsolat, a sport vagy a barátok.

Ha te éppen a munkahelyeden szereted, ha minden nap ugyanolyan, akkor nyilván ne válts állást azért, mert meg is kapod ezt – viszont ha szeretnél izgalmas helyre bejárni dolgozni, akkor gondolkodj el a munkahelyváltáson.

A monotonitás hamar átmehet munkaundorba is, és akaratlanul is megutálhatod azt, amit csinálsz – kellenek az új kihívások.

Hallgass a tudatalattidra! Kép forrása: tumblr, herpaperweight

3/5 Hallgass a tudatalattidra!

Még akkor is érdemes hallgatni néha arra az apró hangra a fejedben, ha nem hiszel a megérzésekben – ez ugyanis nem feltétlenül valami misztikus angyali segítőt jelent, hanem azt, hogy mélyen belül érzed, nem vagy jó helyen, csak még nem fogalmazódott meg benned, hogy miért. Ha egy ideje úgy érzed, hogy többet olvasol új munkalehetőségekről, sokat kattintasz az ezzel kapcsolatos cikkekre, egyébként is többet beszélsz róla a barátaiddal, érdemes megfontolni, hogy miért van ennyire központi helyen ez a kérdés az életedben. Kérd ki azoknak a tanácsát, akik ismernek – ha ők is azt mondják, hogy menned kéne, akkor ne félj belevágni az új kalandba.

Nem becsülnek meg Kép forrása: bloglovin.com

4/5 Nem becsülnek meg

Van az úgy, hogy a munka nagyon jó, de egyszerűen senki nem ismeri el, hogy milyen ügyesen csinálod. Ez nem csak az előrejutásodban akadályozhat, a lelkedre is komoly súly nehezedik tőle, hiszen az egészséges munkahelyi egó kialakításához kell néha a dicséret.

Arról nem is beszélve, hogy ezzel akár terelgethetnek is a megfelelő irányba, visszajelzés híján viszont gyakorlatilag lebegsz a semmiben, és nem igazán tudod, merre indulj el.

Nem érdemes olyan helyre időt áldoznod, ahol soha nem fogják elismerni a tehetségedet és a szorgalmadat, mert nem valószínű, hogy egyszer csak jön egy nap, amikor ráébrednek, milyen hülyék voltak – csak hagyd ott őket, és keress olyan helyet, ahol észreveszik, milyen jó munkaerő vagy.

Nem illik a hosszú távú céljaid közé Kép forrása: careergirldaily.com

5/5 Nem illik a hosszú távú céljaid közé

Előfordul, hogy a munka tökéletes, de a céljaid változtak meg – az élet úgy hozta, hogy valami más kezdett érdekelni, költöznél, vagy egyszerűen beleuntál a dologba.

Ilyenkor nehéz szívvel hagy ott az ember egy nagyon jól működő állást (még nehezebb, ha a kollégák is jó fejek), de elsősorban mindig a saját céljaidat kell szem előtt tartanod, és nem azt, hogy most éppen kényelmes, ahol vagy.

Ha szeretnél karriert csinálni, akkor néha áldozatokat is kell hoznod, most pedig lehet, hogy épp ez a kedves kis munkahely az áldozat azért, hogy később tényleg azzá válhass, aki lenni szeretnél.

Forrás: theeverygirl.com