Honnan tudod, hogy munkahelyet kéne váltanod?

Nagy Niki
Írta: ,

Nagyon nehéz megmondani, mikor jön el az a pillanat, amikor már kinőtted a korábbi munkahelyedet, és váltanod kéne – főleg akkor, ha nagyon szereted, ahol vagy, és tulajdonképpen akár nyugdíjba is mennél onnan. Sajnos a munka világa nem ilyen egyszerű, és gyakran váltani kell, hogy fejlődhess. Ez a néhány tipp segíthet abban, hogy eldöntsd: menj-e, vagy még maradj egy darabig.

Nem érzed, hogy lefoglal Kép forrása: theclosetheroes.com

A jó munka kitölti az életed nagy részét – rosszul hangzik, meg úgy, mintha a munkádnak élnél, de valójában annyi időt töltesz a munkahelyeden, hogy muszáj olyat választanod, ami leköt, lefoglal, és el tudsz benne veszni (jó értelemben).

Ha azt veszed észre, hogy egyre többet lógsz a Facebookon, vagy elképesztően unatkozol, és igazából senkit nem zavar, ha nem dolgozod halálra magad, akkor érdemes elgondolkodni: szeretnél-e olyan helyen lenni, ahol nem érzed, hogy kihozhatod magadból a maximumot?

Ha nem érdekel, nem vagy izgatott tőle, nem mész legalább néhanapján boldogan dolgozni, akkor bizony lépj le minél előbb.

Minden napod ugyanolyan Kép forrása: mydomaine.com

Nincs baj azzal, ha valaki szereti a rutint. Bizonyos szinten szükségünk van rá az életünkben – mindenki máshol találja meg ezt, legyen az a munka, a párkapcsolat, a sport vagy a barátok.

Ha te éppen a munkahelyeden szereted, ha minden nap ugyanolyan, akkor nyilván ne válts állást azért, mert meg is kapod ezt – viszont ha szeretnél izgalmas helyre bejárni dolgozni, akkor gondolkodj el a munkahelyváltáson.

A monotonitás hamar átmehet munkaundorba is, és akaratlanul is megutálhatod azt, amit csinálsz – kellenek az új kihívások.