Home office – Így legyél hatékony, ha otthonról dolgozol

Nagy Niki
Írta: ,

A home office – szerencsére – egyre inkább terjed itthon is. Rengeteg olyan munka van, amihez felesleges minden egyes nap bejárni, ha pedig szabadúszó vagy, gyakran nincs is hova. Viszont az is igaz, hogy otthonról azért nehezebb hatékonynak lenni, hiszen nem jár a főnök folyton a nyomodban, és annyi más érdekesebb dologgal foglalkozhatnál, mint a munka. Kutatások azonban kimutatták, hogy a környezetnek hatalmas szerepe van a munkakedvünk alakulásában. Úgyhogy pakold össze az íróasztalt, és rendezd át a következő tippek szerint!

Rakj rendet! Kép forrása: instagram.com

Ez a lakás többi részére is igaz – hatékonyabban tudsz csinálni bármit, ha szép rend van körülötted! Én mondjuk pont a rendetlenek táborát erősítem, de még nekem is sokkal könnyebb úgy dolgozni, hogy nem lepnek el a szétdobált ruhák, papírfecnik és kávésbögrék.

Minden olyat tüntess el az íróasztalodról (vagy arról a helyről, ahonnan dolgozni fogsz – lehet az akár az ágy is, ha ott tudsz jobban figyelni), ami nem a munkával kapcsolatos, és elterelheti a figyelmedet.

Ez lehet könyv, körömlakk, színező, tehát bármi, ami elvonhatja a figyelmedet.

Tedd személyessé! Kép forrása: decordots.com

Jobban magadénak érzed az asztalt a munkahelyeden, ha viszel be néhány személyes holmit – nem gondolnád, de hatékonyabban tudsz dolgozni, ha az otthoni íróasztallal is így teszel!

Néhány virág, egy-egy szép kép és cuki dekoráció meghozhatja a kedvedet a melóhoz.

Melegen ajánlom egy álom-tábla elkészítését is – hidd el, nagyon fel tud lelkesíteni, ha motivációs idézeteket és képeket nézegetsz, miközben el vagy havazva a munkával.