5+1 különös munka, amiről el sem hiszed, hogy létezik

Kerekes Vivien
Írta: ,

Néha kedved lenne feladni a melódat, és kipróbálni magad egy teljesen más típusú munkahelyen, mondjuk egy másik országban? Akkor van egy jó hírünk: a világ tele van különös foglalkozásokkal, néhány pedig tényleg úgy hangzik, mint egy valóra vált álom! Most összegyűjtöttünk hatot a legmeglepőbb munkák közül.

Pandaszitterek Kép forrása: easyplanettravel.com

Imádod a pandamacikat, és szívesen játszadoznál velük egész nap? Kínában ez nem csak álom; itt  ugyanis létezik egy szervezet, amely kifejezetten "bébiszittereket" keres a medvebocsok mellé.

A jelentkezőknek rendelkezniük kell némi alaptudással az állatról, az országban kell élniük, és nem árt, ha értenek az íráshoz, valamint a fényképezéshez – ugyanis feladatkörükhöz tartozik, hogy meg kell örökíteniük a tapasztalataikat.

És ez még nem minden, ugyanis a dolgozók évente 32.500 dollárt (vagyis több, mint 9 millió forintot) keresnek, ami mellé autó és saját szoba is jár.

Fizetett várakozás Kép forrása: tumblr, apostrophe9

Gondoltad volna, hogy Lengyelországban él egy férfi, aki sorban állással keresi a kenyerét? Tadeusz Zak némi fizetésért cserébe szívesen várakozik bárki helyett, amikor pedig úgy látja, hogy hamarosan sorra kerül az adott illető, csak rácsörög telefonon.

És hogy miért van erre szükség? Az országban gyakran előfordul, hogy rengeteg időt kell várakozniuk a betegeknek egy-egy kórházi vizsgálat előtt, a férfi pedig rájött, hogyan tud hasznot húzni ebből – noha állítása szerint közel sem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek elsőre hangzik. Ugyanis volt már példa arra, hogy 40 órán keresztül állt sorba valaki más helyett.