A legjobb módszerek, melyekkel határozott döntéshozó lehetsz

Kovács Andrea
Írta: ,

Ha gyakran szerepel a szótáradban a „nem tudom” kifejezés, akkor most adunk pár tippet ahhoz, hogy elhagyhasd, vagy legalábbis ne kelljen túl gyakran ehhez nyúlnod. Sok olyan helyzet van, amikor elvárják tőled a gyors döntést és, ha látják rajtad a hezitálást, akkor nem a határozott nőt látják majd benned. Na, de majd mostantól…

Óriási hiba, ha mindent túlgondolsz és még egy egyszerű vacsorameghívásra is napokig nem tudsz választ adni. Mi van akkor, ha egyszerűen csak hallgatsz az első megérzésedre?

Nem, nem elhamarkodott döntést kell hoznod, hanem olyat, amit a szíved súg. Akár gyakorolhatod is a barátnőddel.

Villámkérdéseket tesz fel neked és kötelező pár másodperc után választ adnod. Felfoghatjátok játékként is akár. Amint elkezded ezt alkalmazni, idővel szokássá alakul és meglátod, hogy sokkal határozottabban léphetsz fel az érdekedben.

Ne kételkedj magadban! Kép forrása: mloe.tumblr.com

Sokan azért képtelenek gyors döntéseket hozni, mert nem bíznak magukban és csak az érdekli őket, hogy mások mit szólnak majd a döntéseikhez. Próbálnak mindenkinek imponálni és ettől egy bizonytalan ember látszatát keltik.

Azzal is számolnod kell, hogy, ha túl sokáig hezitálsz, akkor meghozzák helyetted mások a döntést és ez az élet minden területére igaz.

Például, ha megkérdezik tőled, hogy milyen filmet néznél szívesen a moziban, akkor vágd rá miután döntöttél, ne mérlegelj, ne gondold túl, egyszerűen csak mondd ki, amit érzel. Ehhez pedig az kell, hogy magadban legyél biztos és a belső hangodban.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba